Hanefi Mahçiçek Stadyumu yanında yapılan tatbikatta, senaryo gereği eylemci rolündeki sivil giyimli polisler, sloganlar eşliğinde üniformalı polislere taş, sopa ve molotof kokteyli attı. 
Üzerlerine yürüdükleri polislere sopalarla saldıran ve 'Dağılın' uyarısını dikkate almayan gruba, Çevik Kuvvet ekipleri, gaz bombasıyla müdahale ederek, atılan molotof kokteyllerini söndürdü. Daha sonra eylemci gruba biber gazıyla müdahale eden ekipler, izinsiz gösteri yapanları gözaltına aldı. 
Tatbikat sonrası gazetecilere açıklama yapan Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, “Kıymetli basın mensupları burada sizinle beraber bir tatbikat izledik, senaryomuz gereği bir fabrikada çalışan işçilerin normal bir şekilde hak arama anlayışı ile başlatmış oldukları bir eyleme daha sonra dahil olan marjinal grupların bunu nasıl kanunsuz bir gösteri yürüyüşü haline getirdiği halini hep beraber gördük, burada arkadaşlarımız senaryoda ifade edildiği gibi olası bir kanunsuz eylemlere karşı müdahale taktiklerimizi, yöntemlerimizi diri tutmak geliştirmek açısından bu tatbikatları zaman zaman yapmaktayız. Bu süreçte halkın canını, malını emanet ettiği emniyet teşkilatının değişen suç çeşitlerine karşı hızlı bir şekilde müdahale ederek kamu güvenliğini en üst seviyede sağlamak amaçlanmıştır. Bu tatbikatta da bu müdahale dinamikleri ve yöntemlerimizi geliştirmek hedeflenmiştir” dedi. 

Editör: TE Bilisim