Alınan bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, son iki hafta içinde yapılan çalışmalarda, havaya ateş ederken suçüstü yakalanan 4 kişi, sokak üzerinde silah taşırken 15 kişi suçüstü, ikametinde, aracında ve işyerinde silah ele geçirilen 6 kişi yakalandı. Toplamda 1 adet ruhsatlı tabanca, 6 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 14 adet kurusıkı tabanca olmak üzere toplam 29 adet silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi. 
Park ve bahçelerde yapılan denetimlerde ise, 3 şahıs üzerinden suçta kullanılabilecek bıçaklar ele geçirildi. Bu bıçaklara el konularak, şahıslara emre aykırı davranıştan işlem yapıldı. Silahla yakalanan 25 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı. 
Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; “Ateşli silahlarla vatandaşlarımızın huzur ve sükunetini bozan, havaya ateş eden şahıslara yönelik etkin mücadele yürütülerek, vatandaşların can ve mal güvenliği için her türlü tedbirin alınmaya devam edilecek” denildi.

Editör: TE Bilisim