TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencileri ile “9 Mayıs Dünya Çölyak Günü” kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan glutensiz ürünler ile ilgili faaliyet gerçekleştirildi. Faaliyete Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Bekir Akçin, Dulkadiroğlu İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Haluk Kurtoğlu, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Programda çölyak hastalığıyla ilgili Uzman Diyetisyen Akın Fatih Yıldız tarafından bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Çölyak hastası olan öğrenci velisi Mustafa Kepekli ve eşi, yaşadıkları süreci ve zorlukları katılımcılarla paylaştı. Ardından okulda daha önce düzenlenen “Çölyakla Yaşam” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Göksun’da Ödüllü Yarışmanın Kazananları Belli Oldu! Göksun’da Ödüllü Yarışmanın Kazananları Belli Oldu!

Gıda Teknolojisi Alanı öğretmenleri ve öğrencileri tarafından özenle hazırlanan glutensiz ürünlerin tanıtımı ve tadımı yapıldı. Ardından bilgilendirme çalışmaları yapıldı ve daha önce yapılan resim çalışmaları katılımcılar tarafından incelenerek program sonlandırıldı.

Editör: Haber Merkezi