14-15 Ağustos 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen kongrenin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Rektör Can konuşmasında böyle bir kongreyi organize ettikleri için KSÜ Tıp Fakültesi öğrencilerini ve diğer üniversitelerden katılan öğrencileri tebrik etti. Kongreye emeği geçen hocalara da tecrübelerini öğrencilerle paylaştıkları için teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Niyazi Can “Tecrübenin en büyük gayesi bizlere vazifelerimizi öğretmektir ve tecrübeler paylaşıldıkça değerlenir. İki gün boyunca tecrübesini aktarmak için emek harcayacak olan tüm hocalarımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.

Rektör Can ayrıca pandemi sürecinin bir an evvel sona ermesi ve yüz yüze eğitimin başlayarak nice programlarda öğrencilerle bir araya gelme temennilerinde de bulundu.

Açılışta konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu da katılımcılara ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

KSÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Perihan Öztürk danışmanlığında düzenlenen kongrede KSÜ öğrencilerinden Ömer Aygün Kongre Başkanı, Hayat Gaye Alkış ve Halil Adın Başkan Yardımcısı, Sena Açıksarı, Ayşenur Asil, Sümeyye Kalaycı, Hilal Yaşar, Özgün Sarı, Kusay Kkasheıt ve Selma Demir ise organizasyon heyeti üyeleri olarak görev aldı.

Türkiye’nin dört bir tarafından hekim adaylarının, ve tecrübelerini hekim adayları ile paylaşmak isteyen alanında uzman birçok hekimin katılımı ile çeşitli yarışmalar ve interaktif eğitimler eşliğinde gerçekleşen kongrede, içeriğindeki workshoplar sayesinde  tıp fakültesi öğrencileri hem sosyal programlarda bir araya gelerek yorgunluklarını attı hem de interaktif eğitimler ile yeni beceriler edindi.

Kongrenin kapanış konuşmasını da yapan Rektör Prof. Dr. Niyazi CAN konuşmasında Bilimsel Poster Sunumu Yarışmasının sonuçlarını ve dereceye giren öğrencilerin isimlerini paylaştı. Buna göre Selma Demir, “Kontrolsüz Gluten Entoropatisi Tanılı Hastada Gut Artriti mi Yoksa Çölyak Hastalığına Sekonder Artriti mi?” başlıklı sunumu ile birinci, Hayat Gaye Alkış, “Astımı Taklit Eden Granülomatöz Polianjitis” sunumu ile ikinci ve Halil Adın ile Kusay Kasheit, “IMNEPD Hastalığı” sunumu ile üçüncü oldu.

Editör: TE Bilisim