Beraberindeki İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Halit Demirtaş ve Afşin İlçe Millî Eğitim Müdürü Fatih Kaba ile ilk ziyaretini Aşık Mahzuni Şerif Ortaokulu’na gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, burada öğretmen ve idareciler ile bir araya geldi.

Ardından Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar'ı makamında ziyaret eden İl Müdürü Yusuf Kahraman, ilçenin eğitim durumu ile ilgili istişareler gerçekleştirdi. Kaymakamlık ziyaretinden sonra Afşin İlçe Millî Eğitim Müdürü Fatih Kaba ile birlikte Afşin Kaymakamlığı konferans salonunda ilçede görev yapan okul müdürleri ile toplantı gerçekleştiren İl Müdürü Yusuf Kahraman, ardından Afşin İlçe Millî Eğitim Müdürü Fatih Kaba'yı makamında ziyaret ederek kurum personelleri ile tanıştı.

İl Müdürü Yusuf Kahraman, Afşin Belediyesi Başkanı Mehmet Fatih Güven'i ziyaret ederek ilçede eğitim alanında iş birliği içerisinde yapılacak çalışmalar ile ilgili istişarelerde bulundu.

Nadır İlkokulu/Ortaokulu'nu ziyaret ederek Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından okula yapılan bilgisayar desteğiyle oluşturulan bilişim sınıfının açılışı ile Türk Kızılay’ı ve Afşin Belediyesi iş birliğinde ilçedeki okullara yapılan giyecek yardımı için gerçekleştirilen programa katılan İl Müdürü Yusuf Kahraman, burada öğrencilerin sevincine ortak oldu. Okulda yapılan programlara Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şube Müdürü Mustafa Bal, Türk Kızılayı Kahramanmaraş Onikişubat Şube Başkanı Ahmet Baykuş, Genç Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanı Gamze Gezinir ve yönetimi, Genç Kızılay Onikişubat Şube Başkanı Ali Arabacı, Kahramanmaraş Valiliği İdari Hizmetler Şube Müdürü Mulla Akpınar, Güngören Kızılay Şube Başkanı Erhan Tan, Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Karahan, Afşin Belediyesi Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, Afşin Genç Kızılay yönetimi ve gönüllüleri katıldı.

Son ziyaretini Millî Eğitim Bakanlığı’nın "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında mobilya üretimi ile okullara destek sağlayan Atatürk Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gerçekleştiren İl Müdürü Yusuf Kahraman, atölyeleri ve üretimleri yerinde inceledi.

İlçe ziyareti sonunda değerlendirmede bulunan İl Müdürü Yusuf Kahraman şunları söyledi: “İlimiz genelindeki tüm ilçelerimizi ziyaret ederek olabildiğince öğrenci ve öğretmenlerimizle buluşmalar gerçekleştiriyoruz. Bize ulaşmaya çalışan öğretmenlerimiz, idarecilerimiz veya öğrencilerimiz, rahat bir şekilde taleplerini, dileklerini ya da önerilerini bize iletsinler istiyoruz. Böylelikle eğitimde aşmamız gereken problemleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bu ziyaretlerin eğitim camiamıza büyük faydalar sağlayacağına inanıyorum.”

Editör: TE Bilisim