Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda gerçekleşen söyleşiye İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Mehmet Yazgan, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Önder Erdem Gökşen, İl Millî Eğitim Şube Müdürlerimiz Fatih Şeref ile Ramazan Sertpolat, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdiresi Zeliha Özel gerçekleştirdi.

Ardından konuklara seslenen İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, geleceği inşa ederken geçmişten aldığımız güçle, tecrübeyle inşa etmek gerektiğini belirterek, “Bu inşa sürecinde kuru kuruya bilgiyle değil, ahlakla, maneviyatla, erdemle, faziletle ve karakter eğitimi ile yol alacağız. İyi toplumlar, iyi eğitimle oluşur. Sizler de hem ilmî hem de dinî bilgiler boyutuyla eğitimlerinizi en güzel şekilde almaktasınız ve bunu çok iyi bir şekilde değerlendirmelisiniz.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Fuat Sezgin’in 27 tane dil bildiğinin altını çizen İl Müdürümüz Yusuf Kahraman, “Yaşadığı dönemin sonlarında gününün 24 saatinin 18 saatini çalışarak geçiren rahmetli hocamızın bu çalışma süresinin gençlik dönemlerinde 20-22 saat arasında değiştiğini biliyoruz. Tabi ilim adamı olmak kolay değil, olunca da bunun sorumluluğu da kolay değil. Fuat Sezgin, bizim medeniyetimizin yetiştirdiği birçok ilim adamından sadece birisi. Sayın Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan’ın anlatacakları da bu mücadeleyi ve bu meşakkatli süreci ortaya koyacaktır. Verimli ve güzel bir program olacağı inancıyla sizleri yetiştiren annelerinizi, babalarınızı tebrik ediyorum. Onlara bizlerden selam iletin. Sayın Dekanımıza teşrifinden dolayı da teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Müdürümüz Yusuf Kahraman’ın konuşmasının ardından KSÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan’ın gerçekleştirdiği "Bilim Tarihinde Türklere Geçmişini Hatırlatan Adam Prof. Dr. Fuat Sezgin" konulu söyleşi ile program sona erdi.

Editör: TE Bilisim