Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Karacasu Yerleşkesindeki Uygulama Otelinin bahçesinde bulunan ve yapımı tamamlanmak üzere olan “Akademi Kır Bahçesi”nde gazetecilerle buluştu.

“Bizler dünyanın en kıymetli hizmetlerini yapıyor olsak bile bunu halkımıza duyuramazsak, bu hizmetleri kamuoyuna mâl etmiş sayılmayız. Bu noktada basının değerinin farkındayız.” diyerek basın camiasının önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, pandemi öncesinde basın mensupları ile sık sık bir araya geldiklerini fakat yaşanan salgın sürecinde çeşitli kısıtlamaların da etkisiyle basın buluşmalarını yapamadıklarını ve bu sürecin atlatılmasıyla birlikte yeniden üniversite-basın buluşmalarını gerçekleştireceklerini belirtti.

Hazırlıkları tamamlanmak üzere olan ve yakın zamanda açılışı gerçekleştirilecek olan Akademi Kır Bahçesi ile ilgili de bilgiler paylaşan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ Uygulama Oteli yanında bulunan bahçenin cüzi bir maliyetle kır bahçesine dönüştürüldüğünü belirterek “Âtıl durumda olan bu bahçeyi küçük dokunuşlarla ve cüzi bir harcamayla kır bahçesi haline getirip Kahramanmaraş’ımızın hizmetine sunuyoruz. 1000 kişi kapasiteli kır bahçemizde her türlü düğün-nişan ve benzeri toplantılar yapılabilecek. Hazırlıkları tamamlanmak üzere olan ve ‘Akademi Kır Bahçesi’ adını verdiğimiz bahçenin çok yakında resmi olarak açılışını sizlerin de katılımlarıyla gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Program, Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ın gazetecilerin sorularını cevaplandırmasının ardından yapılan ikramlarla son buldu.  

Editör: TE Bilisim