Fransa'nın beşinci nesil mobil ekipmanlar için sadece geçici güvenlik onayı verme kararı, çoğunluk partisinden bir yasa yapıcıya göre hükümetin Huawei Technologies Co.'yu kademeli olarak dışladığını gösteriyor.

Ülkenin siber güvenlik ajansı Anssi'nin başındaki isim bu hafta kurumun Çinli şirketin ürünlerini kullanan operatörler için 5G'de zaman sınırlı muafiyetlere müsaade edeceğini söyledi.

Fransa meclisinin siber güvenlik komitesine oturan Eric Bothorel, söz konusu önlemin komiteyi Huawei'yi seçmekten alıkoyacağını söyledi ve iletişim ağlarının düzenlenmesine ilişkin hükümetin desteklediği 2019'a ait bir yasayı işaret etti.

Bothorel, bir telefon mülakatında “Evet. Kademeli olarak Huawei azaltılıyor. Tamamen kaybolmayacak ancak gelecekteki ağda Huawei'ye çok daha az yer olacak.” dedi.

Anssi'nin Genel Direktörü Guillaume Poupard, Pazartesi günü Les Echos gazetesine verdiği mülakatta, Fransa'nın iletişim ağlarında Huawei'nin varlığının azaltılmasının “doğal seyir” olduğunu, yine de Shenzhen merkezli şirketin tamamen yasaklanmayacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim