AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle uzun süren bir çalışma sonucu olarak kitaplaştırılacak “PKK Terörü ve Kadın” adlı çalışma TBMM’de basın mensupları ile paylaşıldı.

Kadına sahip çıkma konusunda diğer partilerin ve ülkelerin ikiyüzlülüğüne vurgu yapmak için 8 Mart tarihini seçtiklerini ifade eden Öçal, kitap çalışmasının İçişleri Bakanlığı, itirafçılar ve Diyarbakır anneleriyle görüşülerek hazırlandığını vurguladı.

PKK’yı terör örgütü olarak kabul etseler de bu uygulamaya yansımıyor

Öçal, Türkiye’nin uzun yıllardır terör belasıyla mücadele ettiğini ve PKK terör örgütünün bugüne kadar kendisini, özgürlükçü, bağımsızlık savaşçısı, kadın hakları savunucusu gibi kalıplar içinde sunduğunu söyleyerek “Her ne kadar Türkiye’nin çabalarıyla ABD ve Avrupa ülkeleri, PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmiş olsalar da bunun uygulamalara tam olarak yansıdığını söylemek zordur. “ dedi.



 

PKK’nın terör örgütü sayılmasıyla ortaya çıkan bu zorluğu aşmak için hem Türkiye’de hem de yurt dışında legal görünümlü başka isimler ve yapılar altında faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çeken milletvekili Öçal, “Bu şekilde hem illegal olmaktan sıyrılmakta hem de kendisine karşı yapılan operasyonların siyasi olduğu mesajını vererek yeni mevziler kazanmaktadır. Aslında terör örgütünün kadınlar ve kadın özgürlüğü konusunda da böyle bir strateji belirlediği söylenebilir.” ifadelerini kullandı.

PKK kurulduğu günden beri asıl amacını gizliyor

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Öçal, PKK’nın kurulduğu günden beri asıl amacını, kendi gündemine aldığı bazı çağdaş temalarla gizleme yoluna gittiğini söyleyerek “Terör örgütü özgürlükten bahsetmiş ancak insanların hem özgürlüklerini hem de can güvenliklerini hiçe saymıştır. Yine sözde “özgürleştirme” adı altında toplumun temel taşı niteliğindeki aileyi ve ailevi değerlerini, “feodal düzenin” kalıntıları olarak görmüş, bunlara karşı çıkmış ve çocukları ailelerinden koparmıştır.” açıklamasında bulundu.

PKK terör örgütü kadınların hayatını zindana çevirmiştir

“PKK terör örgütü kadınların özgürleştirilmesinden bahsetmiş ancak katliamlarıyla herkese acılar yaşatmış, anne, baba, evlat, kız kardeş vb. bütün ailevi kategorilerini silerek yerine sadece “örgüt militanı” kategorisini koymuştur.“ diyen Öçal konuşmasında sözlerine şu şekilde devam etti:

“Çocuk yaşta kızları kandırarak kaçırmak suretiyle hem annelerin hem de örgüte katılan kadınların hayatını zindana çevirmiştir. Örgütte militan olarak bulunan birçok kadın, ilk fırsatta örgütten ayrılarak orada yaşadıkları hayatı kâbus olarak nitelendirmiş ve en kötü aile hayatının bile PKK’nın kendilerine uygun gördüğü hayattan daha iyi olduğunu açık bir şekilde dile getirmiştir.”

Terör örgütü ve siyasi uzantılarının gerçek yüzü deşifre edildi

Bu gerçeklerin kamuoyunun bildiği gerçekler olmasına rağmen bu konuda önemli bir çalışma eksikliği olduğunu gördüklerini belirten Habibe Öçal, yaptıkları çalışmayla bu sorunlu alana ışık tutmaya çalıştıklarını, çalışmanın terör örgütü ve siyasi uzantılarının gerçek yüzünü ortaya koyma niyetinin bir ürünü olarak ortaya çıktığını belitti. Öçal, bu bağlamda özellikle terör örgütünün kadın söylemiyle, kadın ve aile konusundaki toplumu ifsat eden görüşleriyle ilgili gerçekleri araştırıp gün yüzüne çıkarmaya çalıştıklarını ifade etti.

Dağınık olan bilgiler bir araya getirildi

‘PKK Terörü ve Kadın’ adlı çalışmayı şimdiye kadar yapılan diğer çalışmalardan, güvenlik ile ilgili çalışmalar yapan birimlerin raporlarından, mahkeme iddianamelerinden, terör örgütünün yayınlarından ve medya haberlerinden istifade ederek hazırladıklarını belirten Habibe Öçal, dağınık olan bilgileri bir araya getirip doğru bildiğimiz bağlamlar içinde yorumlamaya çalıştıklarını söyledi.

PKK’nın kadın konusundaki ikiyüzlü tutumu kendi söylemlerine bağlı olarak ortaya çıkarıldı

Öçal, “Çalışmayı özgün kılan hususun ise terör örgütü PKK’nın kadın konusundaki ikiyüzlü tutumunu kendi söylemlerine bağlı olarak ortaya koymamız, Diyarbakır Anneleri ve örgütten ayrılan eski militanlarla yapmış olduğumuz görüşmeler ve bunlardan çıkardığımız sonuçlar olduğunu söyleyebiliriz.” şeklinde konuştu.

‘PKK Terörü ve Kadın’ adlı çalışma çıkacak olan kitabın bir nevi özeti!

‘PKK Terörü ve Kadın’ adlı çalışmanın ilerleyen zamanlar da içeriği daha geniş ve daha kapsamlı bir biçimde kitap olarak da yayınlanacağını belirten Öçal, bu çalışmanın çıkacak olan kitabın bir nevi özeti konumunda olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim