Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Kahramanmaraş Akademi’ eğitimleri kapsamında Şair – Yazar Prof. Dr. Nurullah Genç ile konferans gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan ile akademi öğrencileri katıldı. Yazar Nurullah Genç, gençlerin geçmişle bağını koparmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Tarihin Önemi

Genç, “Çocuklarımıza iyi bir eğitimi vermenin yanı sıra geçmişini, tarihini ve kültürünü de vermek, öğretmek zorundayız. Çocuk geçmişini bilecek ki geleceğe ona göre yön verecek. Başarılı olmak için elbette çalışmak şart ama onun yanı sıra planlı ve programlı hareket etmek, hayatımızı bir düzen üzerine kurmakta gerekli. Günlük yaşantımızı bir plan dahilinde yaşadığımız sürece hem ne yapacağımızı biliriz hem de zamanımızı boşa harcamamış oluruz. Hani derler ya vakit nakittir. Zaman çok kıymetlidir ve boşa geçmemesi gerekir” diye konuştu.

Başarı İçin Hayaliniz Olmalı

Başarı için hayal kurmanın önemine de değinen Hayrullah Genç, “Ben bütün hayatım boyunca hep bir hayal peşinde koştum. Bugün geldiğim noktaya hep kurduğum hayal üzerine geldim. Eğer bir başarıdan söz etmek, bir başarıyı yakalamak istiyorsak, mutlaka bir hayalimiz olmalı. Bir çocuk daha küçük yaşta hayal kurarsa ve hayatını da o hayali gerçekleştirmek üzere yaşarsa elbette başarılı olur. Her ne kadar yolumuza engeller çıksa da mutlaka hayalimizden vazgeçmeden yolumuza devam edeceğiz. Bu millet 1071’de kurduğu hayal ile dünyaya hükmetti. Ama ne zaman ki hayalinden vazgeçti, işte o zaman kaybetti. Osmanlı’nın yıkılmasının sebebi de hayalinden vazgeçmiş olmasıdır” ifadelerini kullandı. Programın sonunda Genel Sekreter Yardımcısı Çetinkaya, Şair-Yazar Prof. Dr. Nurullah Genç’e teşekkür ederek hediye takdim etti.

YADİGAR JİRA 

Editör: TE Bilisim