Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından yıl içinde Yazarlık Atölyesi, Kitap Mütalaası, Okuma Halkaları, Yazar Söyleşileri, Gezici Kütüphane Hizmeti, Çocuk Okuma Etkinlikleri ve“Alo Kitap” projesi ile şehrimizde okuma kültürünün geliştirilmesi için yapılan çalışmalara destek olmaktadır.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) tarafından 1967 yılında ilan edilen "Dünya Okuma-Yazma Günü" her yıl 8 Eylül'de kutlanıyor. KMBBKültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanlığı Kütüphaneler Şube Müdürlüğü “8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü” münasebetiyle “Herkes Okuyor, Her Yerde Okuyor” diyerek bu güne dikkat çekebilmek,farkındalık oluşturmak için15 dakika süreyle herkesin okuduğu bir etkinlik hazırladı.

“Herkes Okuyor, Her Yerde Okuyor”

Konuya dair Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada; “Okuyan insan değişir, gelişir, olgunlaşır. İnsan kendini geliştirince elbette ki toplum ve dünya da gelişir. Böylece hepimiz daha iyi birey olarak gelişmiş bir toplum içerisinde yaşarız. Okuma kültürü insanların hayat boyu öğrenmesinin vazgeçilmez bir unsuru olarak günümüzde fazlaca yer almaktadır. Bu durum; çocuk, genç, yetişkin, yaşlı, dezavantajlı bireyler ve okumak isteyen herkesi kapsamaktadır. “Dünya Okuma-Yazma Günü”nde farkındalık oluşturmak adına, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak kitap okumak isteyen herkese, kitap ulaştırmayı vazife bilmekteyiz.” diyerek kütüphanelerin okuma kültürünün geliştirilmesindeki önemi dile getirildi.

 “15 dakika”isimli etkinlikler, okuma kültürünün gelişmesi için yıl içerisinde KMBB’yebağlı kütüphanelerde devam edecektir.

Editör: TE Bilisim