Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün bir kez daha asla bu keyfin şehri Kahramanmaraş'ta olmanın sizlerle kucaklaşmanın mutluluğu içindeyim. Yaklaşık 9 aylık hasretin ardından Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Elbistan, Ekinözü, Göksun, Nurhak, Onikişubat, Pazarcık, Türkoğlu'nu selamlıyorum. Biliyorsunuz en son Kahramanmaraş'ın 100. kurtuluş yıldönümü olan 12 Şubat'ta da sizlerle birlikteydik. Mücadelesiyle istikrarıyla bize güç veren moral veren ve Maraş da olmak işte bunun için her defasında bizleri heyecanlandırır mutlu eder. Sana boşuna Türkiye'nin köşe taşı, kalem taşı dönmemiştir. Ülke ve millet olarak kritik bir dönemeçten geçiyoruz. Bir asır önceki gibi bizi adeta içinde boğmak, yok etmek istediklerini Anadolu topraklarından yeni bir silkinişle, yeni bir şahlanış da bölgemize ve dünyaya barış huzur adalet getirecek bir mücadelenin içindeyiz. Milletimiz bu tarihi sürecin sorumluluğunu da son 18 yıldır olduğu gibi yine AK Partiye vermiştir. Üye sayımızın 11 milyon 200 bini bulması bunun en büyük ispatıdır. Kadın kollarımızın üye sayısının 5 milyon 200 bine ulaşması, bu mücadele hanım kardeşlerimizin de sahip çıktığını çok açık ve net göstermektedir. Gençlik kollarımızın üye sayısının 1 milyon 240 bine yaklaşması bu mücadele gençlerimizin sahip çıktığının ispatıdır.
Hedefimiz 2023’e kadar her yıl 1 milyon yeni evlerimize kervan menzili ne ulaştırmaktır. AK Parti'nin 7. olağan kongresine de işte böyle hayati bir dönemde gerçekleştiriyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye mücadelesinin lokomotifleri AK Parti'nin genel başkanından, mahalle temsilcisine kadar tüm kadroları yapıyor. Kaderimize ve Türkiye'nin kaderiyle istikbalimizin milletimizin istikbali ile bir görüyoruz. 
AK Parti milletin partisidir. İsmi cismi ne olursa olsun hiç kimsenin kendi şahsi hesaplarını, hedeflerini hırslarını bu onun büyük davaların önüne koymasına tahammülümüz olamaz. Bunun için hızlı değişim gerçeğinden kopmadan ama 19 yıldır partimize hizmet etmiş davamıza bağlılığını koruyan herkesi kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz. Değerli kardeşlerim Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma mücadelesine yaptığımız katkının en yakın şahidi milletimizin bizatihi ta kendisidir. Her alanda Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamını üçe beşe, ona katlayan hizmetlerimiz ve yatırımlarımız var. Bu yatırımlardan ülkemizin 81 vilayetinin tamamı faydalanmıştır. Mesela, 18 yılda Kahramanmaraş'a eski rakamla 35 buçuk katrilyon lira tutarında yatırım yaptık. Yani 35 buçuk milyar bugünün rakamıyla. Bu yatırımlarla eğitimde 6 bin 146 adet yeni derslik inşa ettik. Şehrimize ikinci devlet üniversitesi olan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesini kurduk. Yükseköğrenim öğrencileri için 4 bin 465 yatak kapasiteli yurt binalarını yaptık. Şehrimizin her bir noktasına farklı branşlarda 39 spor tesisi yaptık. 4 tesisimizin inşası devam ediyor.  Kahramanmaraş'ın 4 millet bahçesi projemiz bulunuyor. Elbistan'da içinde millet kıraathanesinin de olduğu millet bahçemizi tamamlayıp sizlerin istifadesine sunduk. Türkoğlu Şekeroba’da millet Bahçe'mizin inşaatı sürüyor. Onikişubat millet bahçemizin ihalesi, Pazarcık millet bahçemizin ise yer teslimi yapıldı. İnşallah bu üç millet bahçemizi de en kısa sürede tamamlayıp hizmete sunacağız.
Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplamda eski rakamla 5 katrilyon yeni rakamla 5 milyar lira tutarında kaynak aktararak destek yaptık. Sağlıkta 14 hastane toplamda 565 yataklı 102 adet sağlık tesisi kazandırdı. Yatak kapasiteleri 425'i bulan Kahramanmaraş ve Pazarcık Devlet Hastaneleriyle birlikte 13 adet sağlık tesisimizin yapımı, 5 adet sağlık tesisimizin ise ihale arsa ve proje çalışmaları devam ediyor.
Necip Fazıl şehir hastanemizin, 300 yataklı kadın doğum hastanesi ve 200 yataklı fizik tedavi ve ruh sinir hastalıkları hastanesi ile güçlendiriyoruz. Ayrıca Yörük Selim'de 250 yataklı birer katlı bina yapmak için çalışmalara başlandı. 
Bölünmüş yolu uzunluk yetmiş 3 kilometreden 339 kilometreye çıkardık. Türk kültürüne büyük bir önem taşıyan bir ulaşım projesinin resmi açılışını yapacağız. Daha önce tamamlanan kısımlar peyderpey trafiğe açılan 64 kilometrelik yolun tamamının bugün açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Güzergahı üzerinde 11 adet tünel, 2 adet viyadük, 3 adet köprü, 6 adet köprülü kavşak bulunan bu yolun ülkemize bölgemize şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.
İnşallah Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgelerini birbirine bağlayan kavşak görevi ifa eden bu güzergah ekonomimiz için de büyük öneme sahiptir. Yol üzerindeki tünellere ve yola Kahramanmaraş'a yakışır güzel isimler verdik. İnşallah bunları açılış töreninde açıklayacağım. İnşası süren Göksun, Kayseri hududunu, Göksun-Elbistan yolunun Kahramanmaraş Nurdağı yolunu, Pazarcık- Elazığ hududunu da seneye tamamlıyoruz. Elbistan-Malatya hududu yolunu da yaparak doğu-batı aksını tamamlamış olacağız. Kahramanmaraş'taki demir yollarını tamamen yeniledik iyileştirdik. Türkoğlu Lojistik Merkezi'ni şehrimize kazandırdık. Nurdağı'ndan geçen Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep hızlı tren hattıyla Kahramanmaraş’ı hızlı trenle buluşturacak hattın etüt proje çalışmalarından sona yaklaşıldı. Kahramanmaraş havalimanı yıllık kırk 2 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası inşa ettik. Şehrimizde son 8 yılda 3 organize sanayi bölgesi, bir teknoparka 13 araştırma geliştirme merkezi, 1 tasarım merkezi kurduk. Sulama ve içme suyu yatırımları kapsamında şehrimize 5 baraj ve 4 gölet inşa ettik.  Andırın-Geben Barajı, Türkoğlu İmalı Barajı, Nurhak Kullar Barajı ve Göksun Bozhüyük Barajlarının da aralarında yer aldığı 16 baraj ve 2 göletin inşaat çalışmaları devam ediyor. Karakuz’da ihalesini 2023 yılında tamamlıyoruz. Adatepe Barajının 1.6 milyar liralık yatırımla bitirdik. Kahramanmaraş’ın içme suyu sorununu çözdük. Afşin ilçesine bağlı yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için isale hattı yapıyoruz. Kahramanmaraş merkezi ve 9 ilçemize doğalgaz arzı sağladık.İnşallah önümüzdeki dönem Kahramanmaraş’ı çok daha büyük hizmetlerle buluşturacağız. Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe karşısına çıkan engellerle maruz kaldığı saldırılar da ona göre artıyor. İstiklal harbinin ardından bu umut verici bir Kalkınma ve sanayileşme hamlesi başlatan Türkiye maalesef tek Parti CHP'sinin, çapsızlık sebebiyle bu fırsatı kaçırmıştır. Çok Partili siyasi hayata geçtikten sonrada rahmetli Menderes ve Özal'ın en önemli temsilcileri olduğu kalkınma atılımlarımız maalesef siyasi istikrarsızlıklar, darbeler ve vesayet eliyle hep kadük bırakılmıştır. Bu ağır baskı ve geri kalmışlık döneminin faturası ise hep milletimize çıkartılmıştır. Ülkemizde benzer şartlarda yola çıkan pek çok devlet hızla özgürleşir ve zenginleşirken biz enerjimizi ve vaktimizi iç mücadelelerle heba ettik. AK Parti olarak işte biz böyle bir Türkiye devraldı. Elbette bugünlere gelmemiz kolay olmadı. 
İktidara gelişimizi sağlayan 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana yaşadıklarımızı hatırlayın. Vesayetin her türlü aracı kullanarak önümüze çıkardığı engellere tuzaklara hatırlayın. Milletimizi birbirine düşürmek için yapılan provokasyonları ortaya atılan iftiraları. Taksim Gezi hareketlerini hatırlayın. Terörle verdiğimiz mücadeleleri hatırlayın. Camilerimizi nasıl yaktıklarını, minarelerimizi nasıl yıktıklarını hatırlayın. Usanmadık, askerimizle, jandarmamızla, polisimizle birlikte el ele bu mücadeleyi verdik. Ama sonunda ha hamdolsun kazandık. Şairin dediği gibi, ‘Biz bu günlere çarpışa çarpışa geldik. Kimi zaman yutkundu, kimi zaman kalbimizde fırtınalar koptu. Gözlerimizde şimşekler çaktı. Kimi zaman var gücümüzle hakikati haykırdık. Kimi zaman tüm gücümüzle yumruğumuzu savurduk ama hiçbir zaman bize dayatılan düzene teslim olmadık.’ Hep hakkın hakikatin yolundan milletimizin bize gösterdiği istikamette çalıştık. Durmadık, çabaladık Türkiye'ye müstemleke muamelesi yapanlara asla eyvallah etmedik. Türk milletinin tarihiyle ve değerleriyle aşağılamaya ve öyle göstermeye kalkanlara asla izin vermedik. Medeniyetimizin ve coğrafyamızın sömürüyle kanla gözyaşıyla bu olmaya çalışanların yüzlerine gerçekleri haykırmaktan her hal ve şart altında dostlarımızın yanında yer almaktan çekinmedik. 
Suriye'de biz var olduk, Libya’da biz var olduk, şimdi de Azerbaycan’da biz var olduk biz varız. Bu sabah ilham Aliyev kardeşimle görüştük. Şuandaki gelişmeleri bizzat kendisinden dinledim. Elhamdülillah ve olumlu gelişmeleri kendisinden dinleyeceğiz ayrıca mutlu olduk. Zafere inşallah yaklaşıyoruz. 
Şöyle bir çevremize AK Parti ve Tayyip Erdoğan'ı sevenler niye seviyor? Sevmeyenlerin niye sevmiyor? diye baktığımızda göreceğimiz manzara işte budur. Ne işin var senin Azerbaycan'da, ne işin var senin Suriye'de, ne işin var senin Libya'da, işte bizi bunun için söylüyorlar. Emperyalistlerin zalimlerin karşısında olacağız çünkü bizim ecdadımız her bulun mücadelesini verdi. Bizim milletimiz sever. Buna karşılık da bizden zalimden nefret eden o hainler nefret ederim. Türkiye işte bu misyonun sahibi olarak yükseldiği için bu kadar şimşeklerini üzerine çekiyor. 
Kıbrıs Kuzey Kıbrıs'a seçim yapıldığı ve bu seçim neticesinde Türkiye'yi seven kabullenmiş bir kardeşimiz orada Cumhurbaşkanı oldu. İnşallah Kıbrıs'a şimdi yeni bir süreç başlıyor. Ayın 15’nde biz Cumhur İttifakı olarak Sayın Bahçeli ile birlikte inşallah heyetimiz Kuzey Kıbrıs'ta olacağız. Orada törenlere katılacağız ve törenlerden sonra daha kapalı Maraş bölgesinde şöyle topluca bir piknik yapacağız. Anavatan yavru vatan bu birlikteliğimizi orada bizzat yaşayarak ortaya koyacağız buna ihtiyaç vardı.  Bütün bunları yapmasaydık biz milletimizin yüzüne bakabilir miydik. İşte bunun için diyoruz ki, hem mücadele yürüteceğiz hem bunun bedelini ödeyeceğiz, hem de hedeflerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Rabbimin verdiği ömrün her aldığını bu Kutlu davayı zafere ulaştırmak için harcamak bize şereflerin en büyüğüdür. AK Partinin her bir mensubu işte böyle bir sorumluluğun altında olduğunu bilmelidir. Milletimiz nasıl son 18 yıllık geçmişini bizimle birlikte yürüyerek geçirmişse geleceğini de yine evet bu kadroda görüyor, çok daha önemlisi bizden de buna uygun gayret bekliyor" dedi.

KAYNAK: SHA 

Editör: TE Bilisim