Dışişleri Bakanlığı’ndan konu ile ilgili şu açıklama yapıldı:

“ABD Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonu’nun ülkemizin Irak’ta yuvalanan PKK terör örgütüne karşı yürütmekte olduğu “Pençe-Kartal” ve “Pençe-Kaplan” harekatlarına yönelik olarak yaptığı açıklama bu Komisyon’un yeni bir mesnetsiz açıklamasıdır.

Dini özgürlükleri savunma iddiasındaki bu kuruluşun, ABD tarafından da terör örgütü olarak tanınan PKK’nın Irak’ta, uzantıları PYD/YPG’nin de Suriye’de kendi bölücü siyasetini ve terör yöntemlerini benimsemeyen Kürtler dahil bölge halklarına yönelik zulmünü görmezden gelerek, ülkemizin terörle mücadelesini eleştirmesi ve PKK’nın kara propagandasına alet olması en hafif tabirle utanç vericidir.

DEAŞ’la mücadeleyi istismar ederek Sincar’a yerleşen PKK’nın baskısı yüzünden on binlerce Ezidinin evlerine dönemedikleri, dönenlerin de terör örgütünün zulmüne maruz kaldıkları, bugün Ezidiler ve yerel yetkililer tarafından da gündeme getirilen bir gerçektir. Aramiler de sistematik olarak bu terör örgütünün zulmüne uğramakta, terör örgütü tarafından okulları kapatılmakta, çocukları zorla silahlandırılmakta ve ellerinden alınmaktadır. Ne yazık ki, sözde insan hakları savunucuları, bugüne kadar bölgede yaşanan bu gerçekleri görmezden ve duymazdan gelmiştir. Hal böyleyken, bu kuruluşun gerçekleri çarpıtarak terör örgütünün borazanlığını yapmasını asla kabul etmiyoruz.”

Editör: TE Bilisim