Öçal, mesajında şunları dile getirdi: “Bugün cumhuriyet tarihimize kara bir leke olarak düşen kanlı 12 Eylül Askeri Darbesi’ nin 40. yıl dönümü.

40 yıl önce bugün yapılan cunta darbesi, aslında uzunca bir süre milletimiz üzerinde oynanan oyunlarla meşrulaştırılmaya çalışılmış, bu vatanın öz evlatları sağcı-solcu diye ayrıştırılarak birbirlerine düşman haline getirilmiştir.

Gencecik fidanlarımızın darağacına gönderildiği, tutuklanarak cezaevlerinde türlü işkencelere maruz kaldığı bu kara günler aynı zamanda demokrasi tarihimizin gerileme dönemleri olmuştur.

Ne yazık ki bu ülke ne zaman birlik ve beraberlik içinde kalkınma adımları attıysa işte tam da o zaman bazı karanlık odaklar tarafından 12 Eylül gibi darbelere ve darbe girişimlerine pek çok kez maruz kalmıştır.

Yakın tarihimizde gerçekleştirilen 15 Temmuz Hain Fetö Darbe Girişimi bunun en açık göstergelerinden biridir. Ama bu aziz millet artık darbelere boyun eğmeyeceğini, iradesine pranga vurmak isteyenlere meydan vermeyeceğini 15 Temmuz gecesi açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur.

Bu vatanın evlatları genciyle yaşlısıyla kendisine lider olarak seçtiği Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durmuş, iradesini paletleriyle ezmeye çalışan tanklara geçit vermemiştir. Millet lideri ile tek yürek olarak bir daha böyle darbelere boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle 12 Eylül Askeri Darbesi’ nin 40. sene-i devriyesinde şehit olan vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet diler, bir daha böyle günlerin yaşanmamasını temenni ederim."

Editör: TE Bilisim