Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutladı.

Başkan Güngör, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü vesilesi ile sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kızları ile olan fotoğrafını paylaşan Güngör, #DünyaKızÇocuklarıGünü etiketini kullanarak “Bir baba için dünya bir yana kızları bir yana” mesajını paylaştı.

Güngör, iki kız çocuğu babası olarak tüm kız çocuklarının insanlık adına sahip olduğumuz tüm potansiyel ve güç ile en büyük katkıyı yaratabileceğimiz bir dünya dilediğini ifade etti.

Kız çocuklarının rolü gündeme taşınıyor

2012 yılında Birleşmiş Milletler’in öncülüğünde, kız çocuklarının cinsiyetlerinden dolayı maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla kutlanmaya başlayan 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü, kız çocuklarının karşılaştığı zorlukları vurgulayarak onların güçlenmesini ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin uygulanabilmesini teşvik ediyor.

Kapsayıcı ve kaliteli eğitim hakkı, kadına yönelik şiddet ve çocuk yaşta evliliklerin önlenmesi, kız çocuklarının bilim, sanat ve spor yoluyla güçlenmesi, toplumun değişimi ve dayanıklılığında kız çocuklarının rolü, istihdam ve farklı yaşam alanlarındaki görünmez zorluklar Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında gündeme taşınıyor.

YADİGAR JİRA 

Editör: TE Bilisim