Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 1. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri programları il genelinde devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde gerçekleştirilen Yazı Atölyesi Söyleşisine Yazar Üzeyir İlbak ve Necip Evlice katıldı.

Yazarlık Önemli Midir?

Sosyal medyanın sayesinde herkesin yazar kimliğine büründüğüne dikkat çeken İlbak: “Sıkı çalışma, görkemli zevkler, kusursuz araştırma, müzik kulağı belki sizi entelektüel yapar. Ama iyi bir yazar yapmayabilir. Her birimizin yazar olduğu bir çağda, bu bizim ne kadar yazdığımız sorusunu sormak gerekir. Sosyal medyada kurulan her cümle, bir yazmak eylemi midir? Bunun kriteri nedir? Biraz nitelik merkezli düşünüşle yazdığımızın ne kadar iyi olduğunu düşünmek ve bu sorunun cevabını bulmak lazım” diye konuştu.

Daha Fazla Okumak Gerek

Söyleşide yazmanın önemli olduğu kadar okumanın da önemli olduğuna işaret eden Necip Evlice ise, “Ben lisede Rasim Özdenören ve Nuri Pakdil ile tanışabileceğim edebiyat çevreleriyle bu küçük kıvılcım sayesinde tanışmıştım. İşte yazılı ve anlamlı bir cümle kurmanın önemi bunlar olsa gerek. Yazmak eylemi budur; anlamlı, nizami bir metin. İşte yazdığınız şeyin olup olmadığını değerlendirecek bir edebiyat çevresine sahip olmak, daha fazla okumaya, daha fazla okumak yazılan yazıları geliştirmeye ve nihayet olgunlaştırmaya yarıyor” diye konuşarak yazmak isteyen kişilerin önemli ölçüde kitap okuması ve kendisini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

YADİGAR JİRA 

Editör: TE Bilisim