Kurban Bayramı’nın dayanışma duygularının pekiştiği en müstesna günlerden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Özgül, millet olarak bu manevi iklime erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Özgül, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

“Kurban Bayramı’nın rahmet ve bereket, sağlık ve afiyet günleri olmasını, tüm İslam Alemi’ne huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Şüphesiz, bayramlar inananları birbirine yaklaştıran, gönül köprüleri kurmamızı sağlayan, birliğimizi ve dirliğimizi pekiştiren çok özel günlerdir. Bu manevi atmosfer altında muhtaç olanların yardımına koşmaya, her haneye bayram sevincini ulaştırmaya gayret edelim.

Ancak hepimizin bildiği gibi tüm insanlık olağanüstü bir süreçten geçmekte, koronavirüs salgını ile mücadele etmektedir. Bu nedenle bayram boyunca sosyal mesafe kurallarına uymaya, devletimizce belirlenen başta maske takmak olmak üzere, hijyen ve tüm pandemi tedbirlerine riayet etmek zorundayız.

Bunun yanında bayram dolayısıyla yolculuk eden sürücülerimizin trafik kurallarına harfiyen uymalarını temenni ediyoruz. Vatandaşlarımız için saadet günleri olan bayramların hüzne dönüşmemesi için lütfen araç başında daha dikkatli olalım.

Bu duygu ve düşüncelerle, İslam dünyasının en önemli günlerinden biri olan Kurban Bayramımızı bir kez daha içtenlikle tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. 

Editör: TE Bilisim