İYİ Parti Göksun İlçe Teşkilatı ile gerçekleştirilen toplantının ardından Covid-19 Tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen ziyarette Başkan Ahmet Çabukel'e İl Başkan Yardımcıları, Göksun İlçe Teşkilatı ve çok sayıda partili eşlik etti.

İlçe ve esnaf ziyaretlerine hız kesmeden devam eden Başkan Çabukel birkaç gün evvel teşkilat mensuplarının yoğun katılımı ile Afşin-Elbistan Termik Santralleri hakkında basın açıklaması düzenlemişti.

ESNAFIN UMUDU İYİ PARTİ!

Ziyaret sonrasında açıklama yapan Başkan Ahmet Çabukel, "Esnaf iflasın eşiğine geldi. Kirasını ödeyemiyor, elektrik ve su faturasını ödeyemiyor, birikmiş Bağ-Kur borçları var. Esnafa muhakkak destek çıkılması gerekiyor. Kimisi dükkan kapatıyor, kimisi bir umut her gün kepenk açıyor. Kredi borcu bitmemiş onlarca esnafa bir de pandemi faturası kesildi. Seçim öncesinde esnafın kapısından ayrılmayan hükümet şimdi üç maymunu oynuyor. Biz teşkilatımızla birlikte gezdiğimiz her ilçeye ümit oluyoruz. Esnafın umudu olarak, İYİ Parti olarak bizler de seslerini duyuracağımıza söz veriyoruz.

Ana caddedeki esnaflar siftah yapmadan dükkanı kapatıyorlar kendi yevmiyelerini çıkaramazdıkları gibi işçinin SGK kasını ödeyemiyorlar geçinemiyorlar köklü esnaf olmasına  rağmen kendi ailesinin sadece karnını doyurma ile meşgulüm yapacak başka bir şeyim yok diyorlar. Esnafımız Bağkur primlerimi ödeyemiyor, birçoğu yanında çalıştırdığı işçinin SGK Prim borcunu ödemekte zorlanıyor. Çoğu esnaf hammadde almakta zorlanıyor hatta alamıyor, üretemiyor, üretse bile satamıyor. Kahvehane esnafı perişan. Devlet esnafının yaşamını nasıl temin ettiğinden habersizse devlet olamaz. Yine yetkililere, belediyelere ve hükümete sesleniyoruz. Ya ülkeyi kapat esnafa destek çık, şu hastalıktan hep birlikte kurtulalım ya da bu uygulamaya devam et esnafımız kepenk kapatmak zorunda kalsın.

48 yıllık esnaf, "Darbe gördüm muhtıra gördüm, ekonomik krizler gördüm ama ilk defa kredimi ödeyemeyecek durumdayım." diyor. Başka bir esnaf "Daha önce eczacılık yapan birinin FETÖ irtibatı iddiasıyla SGK sözleşmeyi tek taraflı feshedilmiş, firma beraat etmiş şahıs beraat etmiş ancak hala SGK sözleşme yenilemiyor. Mağdurum, eskiden vergi rekortmeniydim şu anda kendimi çeviremiyorum." diyor.

Kimse yargının yerine geçmesin, yargı beraat vermişse takipsizlik kararı vermişse veya soruşturma başlatmamışsa şahısların yaşama hakkını elinden almayın." Dedi

"SİZ DE OLMASANIZ BAŞKANIM"

Ziyaret sırasında Başkan Çabukel'e seslenen bir vatandaş, "Haberleri takip ediyorum Başkanım, şu zor günlerde esnafın derdini dinleyen kapısını çalan tek lider Meral Akşener. Herkes bizi kendi halimize bıraktı. Allah sizden razı olsun. Bu dönemde nasılsın diye sormanız dahi esnaf için çok kıymetli. 40 yıllık esnafım, buradaki köklü esnaflardan bir tanesiyim. İnşaat sektörü kötü olmasına rağmen en iyi şekilde iş yapmaya çalışıyorum. Kesinlikle çek veya kredi kartı kullanmıyorum, kendimizi çeviremiyoruz bu hayatımda ilk kez oluyor. Bağkur primleri çok yüksek olduğu için ödeyemiyoruz.

Bağkur'da yarı yarıya indirim yapılırsa emin olun devlet daha çok para toplayacaktır. Çünkü esnafların büyük bir kısmı ne kredisini ödeyebiliyor ne de SGK veya Bağkur pirim borcunu… Bu konuda hükümetin acilen bir şey yapması gerekiyor herkesin çocuğu var, eşi var… Sağlık olarak güvenceleri yok, esnafa yardım edilmesi gerekiyor." dedi.

İYİ PARTİ MİLLETİN HİZMETİNDE

Başkan Çabukel vatandaşa, "Biz Genel Başkanımız Meral Akşener'in liderliğinde vazifemizi yerine getirmeye çalışan insanlarız. Bu sistemi ancak sizler degistirebilirsiniz. Biz sizin hizmetinizdeyiz. Sandıkta oyunuza talibiz." dedi.

Editör: TE Bilisim