Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Onikişubat, Dulkadiroğlu Belediyesi, polis, jandarma, AFAD, itfaiye, karayolları ve sağlık ekipleri, karakışta vatandaşları mağdur etmedi. 
Kar yağışının başladığı ilk günde Pazarcık İlçesi Narlı Mahallesinde petrol boru hattında yaşanan yangına müdahale için seferberlik ilan eden karayolları ve belediye ekipleri, aynı zamanda kent merkezinde ana arterleri açık tutarak, yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçti. 


Kar lastiği ve kış tedbirlerini almayan sürücülerin yolda kalması nedeniyle bazı bölgelerde ise, trafik yoğunluğu ve benzeri olumsuzluklar yaşandı. 
Yolda kalan sürücülerin, öğrencilerin yardımına koşan güvenlik güçleri, sağlık ekipleriyle koordineli olarak rahatsızlanan vatandaşları ulaşarak hastaneye ulaştırdı. 
Yaban hayatı ve sokak hayvanlarının da unutmayan ekipler, kırsalla mahallerde yemleme çalışması yaparak hayvanlarının telef olmasının önüne geçti. 
Karla 24 saat mücadele eden temizlik ekibine, tüm kolluk kuvvetlerine, sağlık ve belediye ekiplerine teşekkür eden vatandaşlar, Kahramanmaraş’ın zorlu sınavdan başarılı bir şekilde çıktığını dile getirdiler. 


YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş’ta 21 Ocak Cuma (bugün) akşam saatleri itibariyle yoğun kar yağışı ve fırtına beklendiğini açıkladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş’ta yoğun kar yağışı gerçekleşebileceği noktasında uyarıda bulundu. 21 Ocak Cuma günü (bugün) akşam saatlerinde başlayacağı ve sonraki haftaya kadar devam edeceği tahmini yapılan kar yağışının, şehir genelinde etkili olacağının beklendiği belirtildi. Yapılan uyarıda, “Aşırı soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımızın trafikte yaşanabilecek aksamalara karşı tedbirli olmaları, kış lastiği ve zincir gibi ekipmanlar olmadan trafiğe çıkmamaları, mümkün olduğu kadar özel araçlar yerine toplu ulaşım araçlarını tercih etmeleri; çığ tehlikesi ve zirai don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadeleri kaydedildi. Büyükşehir Belediyesi ise yağışlara karşı tedbirlerin alındığını, vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşanması durumunda 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ya da ALO 153’ten Afet Koordinasyon Merkezi’ne (AKOM) ulaşabilecekleri bilgisini aktardı.

Editör: Haber Merkezi