Birkaç yıl önce aklından geçenleri hayata geçirerek kendi çabalarıyla Gelecek Nesil Yardımlaşma Hareketi grubu, oluşturmayı başaran ve Kahramanmaraş’ta birçok aileye, ihtiyaç sahibine yiyecek, giyecek gibi yardımda bulunan Kübra Güdüklü ve ekibi, yardım ettikleri insanların hayır duasını almaya devam ediyor. Kendi çabalarıyla sosyal medya hesaplarından ve çevresinden yarıma ihtiyacı olan insanları bularak onlara yardım eli uzatan ekip, kendilerinin daha çok hayır yapabilmesi için yetkililerden destek bekliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan ekip kurucusu Kübra Nur Güdüklü, “Mutluluk insanın yüreğine dokunabilmekti, bizde bunu başarıyoruz” dedi.

“HAYATINDA İLK KEZ PAMUK ŞEKER GÖREN ÇOCUKLAR OLDU”

Gittikleri köy okullarında birçok konuda yardıma ihtiyacı olan çocuklar olduğunu belirten Kübra Nur Güdüklü, şu ifadeleri kullandı: “Kahramanmaraş’ta çocuk yaşlardan bu yana kendimde fark ettiğim bir konu bu. Nasıl mutlu olduğumu zamanla fark ettim. Mutluluk insanların yüreğine dokunabilmekti. Allah rızası için masum yüreklere iyilik ulaştırmak istedim. 2017’den bu yana farklı ekiplerde gönüllülük yapmaya başladığımda artık hayallerimin peşinden koşabileceğimin, başarabileceğimin umudu oldu. Gittiğim köy okullarında hayatında ilk kez pamuk şeker gören çocuklarım oldu. Hâlâ kara lastik giyen bot mont alamayan, ayağında çorabı dahi olmayan çocuklarım oldu. Evet, çocuklarım diyorum çünkü tanıdığım tanımadığım tüm masum kalpler benim de çocuklarım. Geleceğimiz. Hala aile baskısı gören küçücük yaşta gelin olan çocuklar var, yanlış duymadınız. Bunun için Ağrı’ya, Hakkâri’ye gitmeye gerek yok, kendi şehrimizde hâlâ var. Ben gittiğim çocuklara sadece hediyeler götürüp onlara balık hediye etmek istemiyorum tabiri caizse. Ben onlara balık tutmayı öğretmek istiyorum. Onlarca, yüzlerce çocuğumdan en azından bir tanesinin geleceğe bakışını değiştirsem, bir tanesini olsun kurtarabilsem benim için mutluluk verici bir şey bu.”

“GEREKEN KİŞİLERLE İSTİŞARE KURARAK İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİMİZE DE YÖNELDİK”

Devletten destek almayan ailelere muhtarlalar aracılığı ile sıkı istişare sonucu tespit ederek aylık gıda ve giysi yardımında bulunduklarını belirten Kübra Nur, “Daha iyi bir gelecek umudu ile yola koyuldum. Defalarca ekibim dağıldı ama inancımı kaybetmedim. Artık sağlam bir kadro var ve yalnız değilim. Çok çabalıyoruz bu iyilik hareketinin devamı olması için.  Pandemi döneminde sayfamı açmak zorunda kaldım Pandemi’nin bitmesini bekleyemezdim. Tek başıma odamda bir video çekerek başladım. Şuan o video yok maalesef ama daha güzel günlere inandığımı bu günleri aşacağımızı belirttim. İnandım, sadece çok dua ettim bu yolda yalnız kalmamak daha çok yüreğe dokunmak için. Pandemi dolayısı ile İhtiyaç sahibi ailelerimize de yöneldik. Devletten destek almayan ailelerimizi muhtarlarımız ile sıkı istişare sonucu tespit ederek aylık gıda ve giysi yardımında bulunduk. Köy okullarımıza gidememek te kargo ile yardım yolluyoruz. Önceliğimiz köy okulları ve devletten destek bulamayan ya da bu desteğin yetmediği ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım ediyoruz"  dedi.

“MUHTAÇ AİLEYE EV YAPTIRIYORUZ”

Kübra Nur, “Atkı bere bot mont kitap Köy okulları için. Şu an andırında devam eden bir inşaatımız var bir ailemize ev yaptırıyoruz. Gıda giysi ilaç desteği, kütüphane ve oyun sınıfı projelerimiz pandemi den ötürü beklemede. Vatanımı bayrağımı çok seviyorum şehit ve gazilerimize zaman zaman ziyarette bulunuyoruz şehit ailelerimiz bizim için çok kıymetli ve vatan bilincinin oluşmasını istiyoruz vatanı sevmeyen gelecekte faydalı tertemiz bir gelecek olamaz.” İfadelerini kullandı.

“YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Ekip olarak daha çok aileye ulaşmak için ve daha çok yardım yapabilmek için maddi anlamda yetersiz kaldıklarını belirten Kübra Nur, son olarak şu ifadelere yer verdi: “Başlangıçta kimseden para talep etmeden kendi çevremden bu yardımları toplayabiliyordum. Üstesinden gelebildiğimiz bir konu değil. Hala çok ihtiyaç sahibi ailelerimiz var yetişemiyoruz okullarımız var. Bot mont atkı bere bekleyen ve devam eden inşaatımız çok önemli çok zor ilerliyoruz yardım bulma konusunda ciddi desteğe ihtiyacımız var. Evlerine daha önce hiç kurbanlık girmemiş aileler ve bu duyguyu yaşamayan çocuklar için 14 aileye bu yıl kurbanlık hediye ettik ve çocuk gönüllüler yetiştiriyoruz. Geçen kış mart ayından bu yana 250 ye yakın gıda kolisini Maraş ve ilçelerine ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim