Yarışma öncesi Kahramanmaraş Ticaret Borsası Meclis Salonunda tanıtım toplantısı düzenleyen Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Ali Eskalen, Proje Koordinatörü Sibel Atıcı ve yönetim kurulu üyeleri proje hakkında bilgi verdi. 
Toplantıya katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, “Bakanlığımız tarafından çağrıya çıkarılan projeye destekleme programları kapsamında ilimizde 20’ye yakın proje desteği sağlandı. Bunları çok önemli. Sivil toplum kuruluşlarının hem sosyal sorumluluk projelerine kaynak sağlamak hem de ilgili alanlarda da bir katkı sunma amacıyla yapılmış projelerin desteklenmesi çok önemli yer teşkil ediyor. Burada da geleceğin genç gazetecileri Germenicia’da buluşuyor sloganı çok önemli. Bilindiği üzere 1,5 yıldır Kahramanmaraş’ta görev yapıyorum. Kahramanmaraşlı değilim ama Kahramanmaraş’ın doğasıyla, kültürüyle çok zengin bir coğrafya olduğunu müşahede ettik. Bu çerçevede bizde kurum adına elimizden ne geliyorsa onu yapmaya gayret ediyoruz. Bilindiği üzere uluslararası bisiklet yarışması kentimizin tanıtımı açısından önemli katkı sağladı. Bu gibi etkinliklerle de ilimizin her alanda tanıtımına fayda sağlamasını düşünüyoruz. Bu yapılan projede hem gazetecilik mesleğini özendirme hem de bu coğrafyanın kültürünü dışarıya tanıtma açısından kimin tarafından dünyaya durulacağının gösteren bir proje.  Basın olmazsa, gazeteciler bunu tanıtmazsa bundan kimse haberdar olmaz” dedi. 
Proje hakkında bilgi veren Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Ali Eskalen, “Kahramanmaraş’ın da içinde bulunduğu Akdeniz bölgesindeki sinema televizyon eğitimi alan genç arkadaşlarımızın dikkat ve merak duygusunu Kahramanmaraş’a yöneltmeleri amaçlıyoruz. Bu vesile ile Kahramanmaraş (doğa, kültür, tarih, edebiyat) konulu senaryo yarışması ve düzenleyeceğiz. Güzel bir senaryo değerlendirme komisyonu oluşturuyoruz. (Önümüzdeki günlerde bu isimleri ayrıca duyuracağız.) senaryoları başarılı olan genç sinemacı arkadaşlarımızı Kahramanmaraş’a davet edeceğiz.  Yine Akdeniz bölgesindeki komşu illerimizdeki genç gazeteci meslektaşlarımızla medya ödülleri gecesi düzenleyeceğiz. Çeşitli kategoride düzenleyeceğimiz medya ödülleri için alanında başarılı gazetecilerden oluşan iddialı jüri üyelerimizle değerlendirmeler sonucu başarılı olan meslektaşlarımızı Kahramanmaraş’a davet edeceğiz. Genlik projeleri destekleme programı tarafından desteklenen projemiz kapsamında bu misafirlerimizi 3 gün Kahramanmaraş’ta misafir edeceğiz. Kahramanmaraş’ın tanıtımına katkı sağlaması ve misafirlerimizin Kahramanmaraş ziyareti ile tecrübe paylaşımının gerçekleştirilmesi noktasında kazanımlar elde etmeyi amaçlıyoruz. Şartname ve katılım başvuruları Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyetinin web sitesi ve sosyal medya sayfalarından 10 Temmuz tarihinde yayınlanacak olup 15 Temmuz itibarı ile yarışma başvuruları alınmaya başlanacaktır. 30 günlük başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından Belirlenen komisyon ve jüri üyelerinin değerlendirmesi akabinde başarılı bulunan katılımcıların daveti yapılacaktır. Gala gecesi takvimi ayrıca belirlenip duyuru ve davetleri yapılacaktır” dedi. 
Toplantıda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ise, “Projeden haberdar idim. Projenin kamu olduğuna da biliyordum. Gençlik Spor Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Bu projeler şehrimize kültür noktasında önem arz ettiğini belirtmek isterim. Adresinin de çok doğru olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Çünkü doğal olarak gazeteciler her alanda Kahramanmaraş’ın, bölgenin, ülkenin tanıtımına katkı sunan kişilerdir” diye konuştu 

Editör: TE Bilisim