İşsizlik oranı Ocak ayında arttı: İşsiz sayısı 3 milyon 214 bin kişiye ulaştı İşsizlik oranı Ocak ayında arttı: İşsiz sayısı 3 milyon 214 bin kişiye ulaştı

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 81 ilde yapılacak etkinliklere ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Buna göre Türkiye Çevre Haftası, çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konularında çevre bilincinin topluma yayılması amacıyla 1-7 Haziran'da, "Sıfır Atık" temasıyla kutlanacak. 
Kahramanmaraş Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Osman Arısal ve beraberindeki heyet “Türkiye Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında Vali Ömer Faruk Coşkun’u makamında ziyaret etti. 
Ziyaret sırasında, Türkiye Çevre Haftası’nın bul yıl, çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konularında çevre bilincinin topluma yayılması amacıyla 1-7 Haziran tarifleri arasında, "Sıfır Atık" temasıyla kutlanacağını ifade eden Osman Arısal , bu kapsamda Kahramanmaraş’ta yapılacak olan etkinlikler ve müdürlüğün yapmış olduğu çalışmalar hakkında Vali Coşkun’a bilgi verdi. 
Ardından, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde Türkiye Çevre Haftası açılış programı ve ‘’İyiliğin Gücü’’ adlı tiyatro gösterisi düzenlendi.  
Burada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Osman Arısal, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.  
Program, düzenlenen ilkokullar arası ‘İklim Değişikliği ve Çevre’ konulu resim ve ortaokullar arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Ömer Faruk Coşkun tarafından hediyeleri verilmesiyle sona erdi.  
Türkiye Çevre Haftası kapsamında; 3 Haziran Cuma günü saat 15.00’da Onikişubat Belediyesi Bisiklet parkurunda Bisiklet Turu, 5 Haziran Pazar günü saat 15.30’da Aliya İzzet Begoviç Millet Bahçesinde Çevre Müfettişliği etkinlikleri ve 6 Haziran Pazartesi günü saat 11.00’da Dulkadiroğlu Belediyesi Heyecan Bahçesinde Çevre Yürüyüşü ve Çevre Temizliği programları gerçekleştirilecek. 

Editör: Haber Merkezi