Kahramanmaraş’taki Canlı Hayvan Borsası’nda uğradığı silahlı saldırı sonrası evinde koruma altına alınan Kahramanmaraş Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Uyduran, yetkililere alınan kararın kaldırılmasına yönelik çağrıda bulundu.

“Vatandaşlar ve üyelerimiz mağdur oluyor”

Kendisine yapılan çirkin ve insanlığa sığmayan saldırı sonrasında konuşan Uyduran, şunları dile getirdi: ““Bundan iki yıl önce kasaplar odası başkanlığını kazanmamla birlikte karşı rakibin kazandığım başkanlığı sindirememesi kaynaklanan iki yıldır sürekli başımıza hadiseler geldi. Karşı rakiplerin sakatat mevzuatlarından dolayı rant ortamları vardı ve biz bunu kestik. Esnafların hakkı olan bu rantı kestikten sonra başımıza önce adak pazarında silahlı saldırıya uğradık. Bu silahlı saldırı sonrası ailem ve akrabalarım da silahlı saldırılarına uğradık. En sonunda da Kahramanmaraş Canlı Hayvan Borsasında da canıma kast etmek amacıyla kiralık katil tutuldu.

Biz 7 defa suç duyurusunda bulunmamız rağmen ev hapsi kararı getirildi ve nedeni ise kendi can güvenliğim olarak söylendi. Biz evde olduğumuz için vatandaşlarımızın ve üyelerimizin mağduriyetine neden oluyor. Biz eli kolu bağlı bir şekilde beklememiz bizi derinden üzüyor. Şahitler ve kamera kayıtları olmasına rağmen canımıza kast ettiler ve evimize hapsolduk. Kurban Bayramının da yaklaşması nedeniyle özellikle kasaplarımızın kesim noktaları ve İçişleri Bakanlığının aldığı (Covid-19 ile ilgili) uyulması gereken kararlar var. Kurban kesim yeri ve şartları konusunda muhakkak benim olmam şart. Biz sıkıntılı sürecin üzerimizden kalkmasını istiyoruz. Devletimiz ve büyüklerimizden yardım talep ediyoruz. En azından polis koruması ile benim dışarıda olmamın sağlanmasını istiyorum.”

Editör: TE Bilisim