14 Ocak 2021’de COVİD-19 aşısı ilk doz uygulamasına başlanan KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde 11 Şubat 2021 itibariyle 2. doz aşı uygulaması yapılmaya başlandı.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun belirlediği risk grubu öncelik sırasına göre aşılamalara 14 Ocak’ta başladıklarını ifade eden KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Tıp Fakültesi Hastanesi COVİD Aşı Polikliniğinde 1800 kişinin ilk doz aşılarının tamamlandığını söyledi.

KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi COVİD Aşı Polikliniğinde 6 noktada aşılama sürecinin devam ettiğini belirten Rektör Can, “İlk doz aşıları yapılan sağlık çalışanları ve risk gurubundaki vatandaşların ikinci doz aşılamalarına bugün itibariyle başladık. Aşılama için de gerekli fiziki altyapı ve insan kaynağına sahibiz. Sağlık Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda aşılama çalışmalarını titizlikle yürütüyoruz.” dedi.

Bu vesile ile COVİD-19’la mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarımıza teşekkür eden Rektör Can, “Aşılama sürecini de yine sağlık çalışanlarımızın emek ve özverisiyle başarıyla yürütüyoruz. İş ve sosyal hayatta normale dönmek için kurallara uymaya devam etmeliyiz. Göstereceğimiz zafiyet ve rehavetin hayatımızda yeni kısıtlamalara ve aksaklıklara neden olacağını unutmayalım.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim