İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Bakan’ın moderatörlüğünde zoom üzerinden gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Göreve geldikleri ilk günden itibaren üniversite bünyesindeki merkezlerin etkin olarak amacına uygun çalışmalar yürütmesini önemsediklerini ve bu kapsamda adımlar attıklarını belirten Rektör Can, “Üniversite yönetimi olarak bütün paydaşların üniversitemize ilişkin görüş ve önerilerini önemsiyoruz. Üniversitemizin parçası olan her bireyin görüş ve önerisi de aynı ölçüde değerli ve önemlidir.” diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde dış paydaşlarla da benzer çalıştaylara imza atmayı planladıklarını belirten Rektör Can, “Üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak her görüş bizim için değerlidir. Bu manada yapıcı eleştirileriyle, görüş ve önerileriyle yönetim sürecine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bütün dünyayı etkileyen pandemi döneminde akademik çalışmaları, sosyal, kültürel ve bilimsel faaliyetleri aksatmadan sürdüren personelimize de teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Burcu Erşahan merkezin amaçları ve yürütülen çalışmalara ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.

Çalıştayın moderatörlüğünü yürüten Prof. Dr. İsmail Bakan ise çalıştayda dile getirilen görüş ve önerilerin üniversitenin daha iyi noktalara ulaşmasına ışık tutacağını belirterek, böyle bir serbest düşünme ortamını hazırladığı için Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’a teşekkürlerini sundu.

Açılış konuşmalarının ardından öğretim elemanları: akademik atama ve yükselmeler, teknik ve fiziki altyapının güçlendirilmesi, müfredata ilişkin düzenlemeler, yeni akademik ve idari birimlerin oluşturulması, kurs ve sertifika programlarının arttırılması gibi eğitim, bilim ve teknoloji alanlarında üniversitemizi ilgilendiren çeşitli konularda görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilisim