Tarım ve Orman Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayınlanan ilanında İş Kanunu’na tabii belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalıştırılmak için 826 kişi alınacağını açıklamıştı.

Kura çekiminin bakanlığın merkez kampüsünde bulunan Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirileceği ilan edilirken, ilerleyen süreçte alımların belirtilen usullerde yapılmadığına dair çok fazla sayıda iddia tartışılmaya başlandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yazılı olarak cevaplandırması istemiyle konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP’li Ali Öztunç’un önergesi ve kamuoyu adına yanıt beklediği sorular aynen şu şekilde;

Tarım Bakanlığı ve Orman Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere, 4857 sayılı İş Kanununa tabi belirsiz süreli iş sözleşmesi ile çalıştırılacak 826 adet işçi alımı yapacağını ilan etmiş ve personel alımının Ankara Atatürk Spor Salonunda adayların katılımı ile noter huzurunda yapılacağı söylenmiştir. Ancak kura çekimi söylendiği gibi gerçekleşmemiştir.

Buna istinaden;

- 826 işçi alımı kurası bakanlığın duyurduğu şekilde neden yapılmamıştır?

-Gerekçe pandemi ise, bakanlık kura çekimini görsel medya aracılığı ile neden yayınlamamıştır?

-Kura çekiminin yapılmadığı ve Ak Parti teşkilatlarından verilen isim listelerindeki kişilerin işe alındığı iddiaları doğru mudur?

-Noter huzurunda yapıldığı söylenen kura çekimi görüntülerini yayınlamayı düşünüytor musunuz?

Editör: TE Bilisim