Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıldönümü kutlama programı çerçevesince 11 Şubat Çarşamba günü çeşitli etkinlikler düzenlenecek.  Programlar çelenk sunumu ile başlayacak. Saat 10.00’da Atatürk Meydanı’na gerçekleştirilecek Çelenk Sunma Programında Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulacak. Çelenk sunumunun ardından Uzunoluk’da bulunan Çınarlı Camii Avlusundaki Sütçü İmam Anıt Mezarı ziyaret edilecek. Saat 11.00’de Şeyh Adil Mezarlığı’nda bulunan eski ve yeni şehitlik ziyareti yapılacak. Saat 11.30’da Bahtiyar Yokuşu’nda Yürüyüş etkinliği gerçekleştirilecek. Saat 14.00’de Milli Mücadelemiz Bağlamında Türkiye’nin Sınırdışı Operasyonları konulu konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Mehmet Şahin katılacak.

Saat 18.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek Kurtuluş Tiyatrosu halka açık olarak gerçekleştirilecek.

Saat 19.00-21.00 arasında şehrin muhtelif cadde ve sokaklarında üstü açık otobüsle mehteran konseri ve davul dinletisinin yanı sıra saat 20.00’de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde havai fişek ve ışık gösterileri sunulacak.

Editör: TE Bilisim