Netaş CEO’su Ali Emir Eren, “Pandeminin getirdiği kısıtlamalar nedeniyle tüm dünyanın sosyal ve ekonomik koşullarla mücadele ettiği zorlu bir yılı geride bıraktık. Milyarlarca insanın, fiziksel mesafeyi temel alan farklı bir deneyim yaşadığı bu dönemde; dijitalleşme, hem zorunluluk hem fırsat olarak karşımıza çıktı. Bugüne kadar bir gider kalemi olarak görülen ve ertelenen birçok dijital ihtiyacın, aslında süreçlerin sürdürülebilirliği için ne kadar hayati olduğu anlaşıldı. Bu dönemde her türlü belirsizliğe ve zorluğa rağmen Netaş olarak, ülkemiz açısından stratejik öneme sahip bir sektörde hizmet vermenin getirdiği sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı ara vermeden sürdürdük. Pandeminin olumsuz etkilerinin toplumumuz için en aza indirilmesi, ülkemizde ekonominin ve hayatın kesintisiz devam edebilmesi için sahip olduğumuz bilgi birikimi ve kaynağımızı seferber ettik” dedi.

Telekom operatörleri için çözüm kümemiz genişliyor

Netaş’ın en güçlü kası olan telekomünikasyon teknolojilerinde 2020 yılında ZTE ile birlikte önemli bir sıçrama yakaladığına dikkat çeken Eren, şunları kaydetti: “ArGe’mizde telekom operatörleri için geliştirdiğimiz yazılım çözümleriyle sunduğumuz çeşitlendirilmiş hizmetler, telekom pazarındaki satış hacmimizi artırdı. Daha önce ZTE’nin FTTx fiber altyapı sistemleri ile başlayan yerlileştirme çalışmalarımız 2020 yılında VDSL Modem, Fiber Modem (Home Gateway) ile devam etti. Bir operatörümüz ile sabit çekirdek şebeke modernizasyon projesini hayata geçirdik. Mobil abonelere sunulan dijital servislerin testleri başarılı şekilde gerçekleştirildi. ZTE ile birlikte yerlileştirme faaliyetlerimizin yanı sıra yeni nesil IPTV platformu gibi ileri teknolojilere odaklanarak, telekom pazarında etkinliğimizi artırmayı hedefledik.”

Turkcell ile üç sözleşme imzaladık

Eren, 2020 yılının devamı olarak yeni yıla telekomunikasyon teknolojileri (Telko) alanında hızlı bir başlangıç yaptıklarını ifade ederek, Turkcell Satış ve Dijital İş Servisleri ile 138.000.000 TL değerinde üç sözleşme imzaladıklarını belirtti. Eren, bu kapsamda Turkcell’in yeni nesil 112 acil çağrı merkezi projesi altyapı kurulumunu 13 ilde gerçekleştirecekleri söyledi.

Dokuz finans kuruluşuna test hizmeti sunuyoruz

Eren, Netaş Ar-Ge’si tarafından geliştirilen IOT platformunun, enerji ve su gibi kaynakların uzaktan yönetiminin, saha servis yönetimi ve etkinlik yönetimi ürünlerinin faydalarının, “yeni normal” ile birlikte daha da anlamlı hale geldiğini belirterek; “E-ticaret ve çevrimiçi bankacılık hacmindeki artış, yük performans testi, cihaz parkuru ve test otomasyon sistemi ürünlerimize yönelik ilgiyi de artırdı. Test alanında Türkiye’nin en büyük ilk dört bankası dahil olmak üzere toplam 9 finans kuruluşuna hizmet sunar hale geldik” açıklamasında bulundu.

Uzaktan çalışma ile birlikte siber güvenliğin ve şirket ağlarının işlerliğinin sürdürülebilir olmasının da hayati hale geldiğine dikkat çeken Eren, “Bu yıl, Türkiye’nin en büyük havalimanlarından birine yönetilen hizmetler sağlamaya başladık. Önümüzdeki dönemde de, Türkiye geneline yayılmış yapısı ile sahadaki gücümüz olan BDH bünyesinde verdiğimiz yönetilen hizmetlerin, müşterilerimizin ihtiyacı olan en yüksek verimlilik ve profesyonelliği etkin biçimde sağlaması üzerine odaklanacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim