Kipaş Holding toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Kipaş Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, “Orman Bölge Müdürlüğümüzle yapacağımız 500 bin ağaç dikim projesi 5 Milyon TL değerinde bir projedir. Çevreyi kirletmeyen hiçbir sanayi kuruluşu olmaz. Ama bizim sanayileşmeye de ihtiyacımız var. doğaya da ihtiyacımız var. Biz sanayileşirken mümkün olduğu kadar çevremizi az kirleteceğiz. Bunun için devlet her sanayi kuruluşu için ayrı bir çölü vermiş. Demiş ki; ‘Havayı şu kadar, suyu şu kadar kirletebilirsin’ diye. Biz sanayiciler olarak asla üretim ve ihracat yapıyoruz diye bunlara uymamazlık yapamayız. Bunlara kesinlikle uymamız lazım. Dünyada en fazla çevreyi kirleten işleri Avrupalılar bize vermeye çalışıyor. Belki bizlerde bunları almak zorundayız çünkü istihdama ve ihracata ihtiyacımız var. Ama mümkün olduğu kadar doğamızı da az kirleteceğiz. Arıtma Kahramanmaraş’ın 1 numaralı problemi. Toplu bir artırma sistemini uygun görmüyorum bir sanayici olarak, her işletme kendi arıtmasını yapmak sorunda. Çünkü her sektörün arıtması çok farklı. Ancak aynı alanda hizmet veren fabrikalar ortak arıtma yapabilir. Biz şirket olarak bunları aştık. Bunları aşmamamıza rağmen çok farklı sorunlarla karşılaşıyoruz. Devletimiz doğayı koruduğu gibi düzgün çalışan sanayici de koruması gerekiyor diye düşünüyorum” dedi. 


“Bizi karalamaya çalışıyorlar”

Son zamanlarda kendilerine yönelik bazı medya organlarında şirketlerine yönelik karalama yapıldığını ifade eden Öksüz, “Son zamanlarda Türkoğlu bölgesinde şirketimizi karayan birçok yazılar çıktı.  Bir fabrika bir tesis kurduğu zaman birçok kişi menfaat sağlamaya çalışıyor. Ama bizlerde etik olmayan işlere yardımcı olamıyoruz. Bu kez o insanlar bir araya geliyor tesisleri karalamaya çalışıyor. Bizim atık bırakmadığımız dereye biz atık bırakıyormuşuz gibi gösteriyor. Ve çevreye en temiz modern bir tesisi bu atığı o üretiyor gibi gösteriyor. Maalesef bunlarla ilgili fazla bir şey yapamıyoruz. Buda halkımızın arasında yanlış bilgilerin anlaşılmasına neden oluyor. Tabi biz bunlarla mücadele ediyoruz. Bunların hesabını da soracağız.  İftiraların yalan beyanların. Bu seviyedeki insanlarla bir araya gelemeyiz” diye konuştu.


“Türkoğlu ilçesinde 2 yeni fabrika kuruyoruz”

Kipaş bünyesinde 35 yıllık binaların kentsel dönüşüme gideceğini söyleyen Öksüz, “Bilindiği üzere işletmelerimiz 35 yaşında, birçok binamız eskidi. Bu nedenle kentsel dönüşüm başlatıyoruz işletmelerimizde. Bu vesile ile iki proje müjdesini vermek istiyorum. Bunlar bir tanesi nişasta fabrikası projemiz var Türkoğlu Bölgesinde günlük bin 100 ton mısır kullanacağız. Kahramanmaraş çiftçisine çok büyük destekte bulunmuş olacağız. Ayrıca birde temizlik ürünleri üreten bir kağıt fabrikası yapacağız aynı bölgede. Bu müjdeleri de sizlerle paylaşıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız sürekli, ‘yatırımları artırın’ diyor. Bizde gurubumuz adına heyecanla bu konuda büyük çaba gösteriyoruz. Şuanda 10 bin kişiyi aştık bu sene sonunda bu rakamın 11 bin kişiyi aşacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim