CHP’li belediyeler, il ve ilçe örgütleri, çevreciler ve vatandaşlarla dün bölgede eylem ve basın açıklaması yaparak “Gerekirse çadır kurar, burada yatarız” ifadelerini kullanan ve doğa katliamı karşısında kararlılık mesajı veren Ali Öztunç, ilgili firmanın geri adım atarak bölgedeki iş makinalarını çektiğini duyurdu.

CHP MYK’da Doğa Hakları ve Çevreden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevine gelen Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, henüz koltuğuna dahi oturmadan uzun süredir Güzelbahçe Belediyesi ve çevrecilerin birlikte mücadele verdiği doğal sit alanına inşa edilmek istenen Go-Kart pistinin yapımını durdurmak için sahaya indi.

"ÇAĞRIMIZ SONUÇ VERDİ!"

Güzelbahçe’de CHP’li belediyeler, il ve ilçe örgütleri ve çok sayıda duyarlı vatandaşın katılımıyla ses getiren eylem sonrası CHP’li Ali Öztunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İzmir Güzelbahçe’de yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarını keserek Go-Kart pisti yapmak isteyenlere karşı dün eylem yapmıştık. Eylemimiz ve çağrımız sonuç verdi. İlgili firma bugün itibariyle sahadaki tüm araçlarını geri çekti. Eylemimize destek veren Güzelbahçelilere teşekkür ediyorum” ifadeleriyle müjdeli haberi duyurdu.

Öztunç, dün yapılan eylemde konuya dair şunları söylemişti:

"BAKANLIK YANLIŞ KARAR VERDİ"

 “Buraya bir Go-Kart pisti yapılmak isteniyor. Biz buna Milletvekillerimiz, İl Başkanımız, ilçe Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız bir bütün olarak karşıyız. Buraya bu pistin yapılmasını Güzelbahçe halkı istemiyor, Güzelbahçe Belediye Başkanı istemiyor, Büyükşehir Belediye Başkanı istemiyor ama bir kişi buradan para kazanacak diye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yanlış bir karar vermiştir.

"UYANIKLIK YAPARAK BETON DÖKME DERDİNDELER"

 Yargı süreci devam etmektedir. Mahkeme yürütme kararını verecektir. Mahkeme bu kararı vermeden önce, adli tatil olmadan önce, birileri uyanıklık yaparak buraya betonu dökmenin derdindeler. Ancak bu betonu dökemeyecekler. Nitekim belediye başkanımız dün ve bugün yaptığı çalışmalarla il başkanımızla ilçe başkanımızla örgütümüzle Güzelbahçelilerle bunun önüne geçtiler ve geçmeye devam edecekler.

"GÜZELBAHÇE ÇİRKİN BAHÇE OLMASIN"

 Buranın adı Güzelbahçe buranın adını çirkin bahçe yapmalarına bu halk izin vermeyecektir. İzmir Valisi’ne buradan çağrı yapıyorum. Sayın Vali, gerekli görüşmeleri yapıp burada yaşanacak daha büyük sorunların önüne geçmelidir. Yatırım yapılabilir, yatırımlar tabi ki yapılsın ama yeri burası değil. 200-300 yıllık zeytin ağaçlarının olduğu yerde yatırım yapılması doğru değil.”

"BOŞUNA HEVESLENMESİNLER"

 Biz bugün buraya Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezinin, Genel Başkanının ne kadar kararlı olduğunu göstermek için geldik. Ne kadar kararlı olduğumuzu görsünler ve boşuna heveslenmesinler, bu işten vazgeçsinler, gitsinler başka yere yapsınlar. O kadar çok uygun yer var ki bunu yapabilirler ama burası bu yatırıma uygun bir yer değil. Buraya bu çalışmanın yapılmasının önüne geçilmesi için ne gerekiyorsa yapılacak. Gerekirse burada sabahlara kadar çadırlarda da yatılır. Bizler Ankara'dan İstanbul'a yürümüş biz partiyiz. Çadırda da yatarız, alanda da yatarız ama buraya bunu yaptırmayız.

Editör: TE Bilisim