İlçeye bağlı Yukarı Pazarcık Mahallesi Kırk Mağaralar mevkiinde hazine arazisine inşa edilen Millet Bahçesi, bölgenin çehresini değiştirecek. 
5 Milyon TL’ye mal olan projede, spor sahaları, oyun alanları, yöresel ürün satış alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları yer alacak. 


Millet Bahçesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve yapımı tamamlanan Pazarcık Şehit Polis İlhan İlmeç Parkı’nı hizmete açan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bir millet bahçesi konseptiyle bir yeşil alan ve orada da gençlerimize, kadınlarımıza, yetişkinlerimize, yaşlılarımıza dönük aktiviteler olsun böyle bir konseptle Millet Bahçeleri yapmaya çalışıyoruz. Pazarcık ilçemizde de bu gördüğünüz Pazarcık’ımızı hakim gören, havası da çok güzel olan bir mekan. Yaklaşık 100 dönümlük bir alan burası. Burada Büyükşehir Belediyemiz Pazarcık ilçemize bu alanı Millet Bahçesi olarak kazandırmak istiyor.

Burada sağ olsun hükumetimizin de desteği var. Büyükşehir Belediyemiz toplam 5 milyon civarında olan bir yatırım. Futbol sahası, halı sahalar, bisiklet yolları, yürüme alanları oyun grupları gibi çok farklı alanlar. İşte yöresel ürünlerin satıldığı alanlar olacak. İnşallah yaza kadar buranın büyük bir kısmı tamamlanmış olacak. Tamamlanan kısımlar var. Burası sadece Pazarcık’ı değil hem Maraş merkezden hem de komşumuz olan Gaziantep’ten sık ziyaret edilen bir yer. Pazarcık’ta Millet Bahçesi konseptiyle bir parka ihtiyaç vardı. Bunu da gidermiş oluyoruz. Bugün burada bu parkı Pazarcık’ımıza kazandırmış oluyoruz.

Ben tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlıklarımıza hükumetimize teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

KAYNAK: SHA 

Editör: TE Bilisim