Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İftar Vakti programları devam ediyor. Sunuculuğunu Mehmet Yaşar'ın yaptığı programın konukları Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Hattat Arif Yücel oldu. Tarihi Maraş Kalesi'nde gerçekleştirilen program Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda KSÜ Öğr. Gör. Ahmet Görüzoğlu ve Büyükşehir Orkestrası Saz Heyeti okunan ilahilerle musiki ziyafeti yaşattı. Programda, Büyükşehir Belediyesi'nin ramazana yönelik gerçekleştirmiş olduğu projeler, İstiklal Mücadelesi ve yardımlaşmanın önemi gibi pek çok konuya değinildi.

Kale Restorasyonu

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Öncelikle tüm hemşehrilerimin ve İslam âleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Geçen yıl Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun yüzüncü yıl dönümüydü. Tarihi Maraş kalemizde yaklaşık 5 yıldır restore halindeydi. Bizde kurtuluşumuzun yüzüncü yılında 12 Şubat'a bu tarihi mekânı yetiştirmeye gayret gösterdik. Kurtuluşumuzun yüzüncü yılına özel Sayın Cumhurbaşkanımızın da teşrifleriyle tarihi Maraş Kalesi'nin restorasyonu bitirdik. Elhamdülillah bu tarihi mekânın restore edip tekrardan hizmete açmakta bize nasip oldu. Ve 100 yıl aradan sonra ikinci cuma namazını kılmak bizlere nasip oldu. 100 yıl sonra ecdadımızın anısını tekrar burada yaşatmış olduk" dedi.

Esnaf ve Vatandaş Dayanışması

Başkan Hayrettin Güngör ‘Sosyal Destek Kartı’ projesiyle dayanışmanın yaygınlaştırıldığına, “Banka kartı sisteminin 3 farklı faydasını gördük. İlk olarak ihtiyaç sahibi aile kendi ihtiyacını kendisi belirliyor. İkincisi istediği yerden alışveriş yapabiliyor. Üçüncüsü ise bu alışverişi esnafımıza yaydık yani ihtiyaç sahibi vatandaşımız kendi ilçesinde kendi mahallesinde ve kendi esnafından alışveriş yapabilecek. İnşallah daha iyisini yapmak için gayret gösteriyoruz. Önümüzdeki yıllarda inşallah şehrimizdeki tüm ihtiyaç sahip ve aileleri tespit ederek tüm ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaşacağız. Ben inanıyorum ki bu kartlarla alışveriş yapıldığında esnafımız da ihtiyaç sahibi vatandaşlara gücü nispetinde indirim yapacaktır. İnşallah, bu sayede vatandaşlarımızın ve esnafımızın dayanışmasını da sağlayacağız" ifadeleriyle dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim