Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, KAMEK bünyesinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve İŞ-KUR işbirliğiyle kurulan Sanatsal Mozaik Kursu’nun tamamlanmasının ardından ilk sergisini açmaya hazırlanıyor.

KMBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada;“Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde düzenlenecek olan etkinlikte Sanatsal Mozaik Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin hazırladıkları eserler sergilenecek. Açılışı 28 Ağustos Cuma günü saat 14.00’de Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde olan “Açık Hava Sanatsal Mozaik Sergisi” üç gün süre ile sabah 10.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında Kahramanmaraşlıları ağırlayacak.Öğr. Gör. Nazik Ağyar Leblebici ve Öğr. Gör. İbrahim Keleş ve öğrencilerinin hazırladığı ve Germenicia Antik Kenti’ndeki figürler başta olmak üzere Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel varlıklarının öne çıkarıldığı mozaik çalışmalarından oluşan sergiye tüm sanatseverler davetlidir” ifadelerine yer verildi.

“Açık Hava Sanatsal Mozaik Sergisi” adlı etkinlik, açılış konuşmaları ve katılım belgelerinin verilmesinin ardından, enstrümantal müzik dinletisiyle devam edecek.