Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezinde yaşayan öksüz ve yetim çocuklar için ‘Hayallere Gülümseyelim’ projesi kapsamında gerçekleşen kar eğlencesi renkli görüntüler oluşturdu. 
Soğuk havaya rağmen ilk defa kartopu oynayan, kar üstünde sucuk ekmek keyfi yapan, kızakla kayan ve kar motoruna binen çocuklar, doyasıya eğlenme fırsatı buldu. 
Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Kahramanmaraş İl Göç İdaresi Müdürü Burak Yolcuoğlu, “Ülkemiz, devletimiz ve milletimizle birlikte göç politikalarını insan odaklı temelini oluşturmaya devam ediyoruz. İnsanı değerlerimizi de göz önünde bulundurarak, tüm sorumluluklarımızın farkındayız. Göçün en büyük mağdurları tabi ki, çocuklarımızdır. Bu vesileyle birlikte sayın valimizin destekleriyle ve talimatları doğrultusunda Kahramanmaraş İl Göç İdaresi Müdürlüğü olarak geçici barınma merkezimizde yaşayan bu çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmek adına, ‘Hayallere Gülümseyelim’ projemiz adı altında her hafta farklı farklı etkinlikler yapmaktayız. Bu haftaki etkinliğimiz de bu çocuklarımızdan hiç kar görmeyen, hissetmeyen kişileri Yedikuyular Kayak Merkezi’nde hep beraber, eğlenceli vakit geçirmek üzerineydi. Bu vesile tekrar bizlere desteklerini esirgemeyen sayın valimize teşekkür ediyoruz” dedi. 
İlk defa bu kadar karla oynama şansı bulan çocuklar ise,  kendilerine bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür ettiler.

KAYNAK: SHA 

Editör: TE Bilisim