Binicilik ve okçuluk eğitim merkezinde misafir olan şehit ve gazi çocukları, sosyal mesafe kurallarında, eğitmenlerin gözetiminde at binip, ok atarak gönüllerince güzel vakit geçirdiler. İlk defa at binip, ok atmanın heyecanını yaşayan şehit çocuklarının mutluluğu gözlerinden okundu.
Şehit çocukları için ne yapsak azdır, diyen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Allah yolunda ölenlere ölüler demeyin, onlar diridirler. Diye ayeti kelime var. Kurban Bayramı vesilesiyle şehitlerimizin bize emaneti olan ailelerini ve çocuklarını at ve okçuluk eğitim merkezinde misafir etmekteyiz.
Onları ata bindiriyoruz, aynı zamanda da okçuluk eğitimi veriyoruz. Daha önceki yıllarda da yine şehit ailelerimizi yalnız bırakmamıştık. Onlar bize şehitlerimizin emaneti nasıl bu vatanın birlik ve beraberliği için, bu vatanın devamı için bu toprakları kanlarıyla suladılarsa, geriye kalan onların anne, babaları ve çocukları da bizlere onların emanetidir.
Bir nebzede olsa acılarını Türkoğlu Belediyesi olarak paylaşmak için, kurban bayramı hediyesi olarak hem ata bindiriyoruz, hem de okçuluk atışları yaptırmaktayız. Bizim burada bulunduğumuz bölge ata binicilik ve okçuluk kurslarının düzenlendiği tek tesis. Üç yıl boyunca Avasım Dünya Türk Oyunları Festivalinde 23 ülkeden bine yakın sporcu katılmıştı. Hem Türkoğlu'nun tanıtımı, hem de bu festival vasıtasıyla 16 büyük Türk devletinin kahramanlıklarını Ecdadımızın nasıl kahramanlıklar yaparak 1071 de Sultan Alparslan’la birlikte Anadolu topraklarının her tarafında, her taşında kanla yurulduğu gibi o şehitlerimizin bize emaneti olan çocuklarını, torunlarını, anne ve babalarını da Türkoğlu Belediyesi olarak kucak açıyoruz. Şehit çocukları ve bu vatan hepimizin. ”dedi.
Şehit oğlu Şükrü Buğra Duygal; Belediye Başkanımız Osman OKUMUŞ çok güzel bir etkinlik yapmış, Şehit ve Gazi çocukları olarak ata bindik ok attık. Güzel bir bayram hediyesi oldu, teşekkür ederim.
Şehit Adil Kozanoğlu’nun annesi Hatice Kozanoğlu ise, Çocukların bu etkinlikte çok eğlendiğini belirterek; Çocuklar, ok atıp ata bineceklerini öğrenince çok sevindiler. Gelirken sevinerek geldiler. Başkanımız daha öncede böyle etkinlik yapmıştı, bu bayramda da yaptı. Teşekkür ediyorum.
Şehit Kızı olmaktan gurur duyuyorum diyen Belinay Kozanoğlu ise; Atlara binmekten mutluluk duyuyorum. Çok güzel bir şey ata binmek ve ok atmak diyerek konuştu.
Şehit çocukları bu imkanları kendilerine sunan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim