Vali Coşkun mesajında, ‘Kamuoyunun, dünyada ve ülkemizde gerçekleşen olaylardan ve gelişmelerden haberdar olma hakkı, demokratik toplumların vazgeçilmez unsurlarından biridir.

Oy Pusulaları Polis Eşliğinde Adliye Binasına Taşınıyor Oy Pusulaları Polis Eşliğinde Adliye Binasına Taşınıyor

Bu anlamda Gazetecilik, halkımızın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri uhdesinde barındıran önemli bir meslektir.

Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan ve aynı zamanda kamuoyunun vicdanını da temsil eden basın mensuplarımız; zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir.

 Bu bağlamda, bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın da özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu işe emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diliyor, ebediyete irtihal eden değerli basın mensuplarını ise rahmetle anıyorum.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüz kutlu olsun.’ Dedi.

Editör: Haber Merkezi