Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş’ın, şiir, şair ve edebiyatın başkenti olarak anılmasında önemli bir yere sahip olan 7 Güzel Adam’ın ikiz kardeşleri Rasim ve Alaeddin Özdenören’in 20 Mayıs 1940 yılında dünyaya gelmeleri sebebiyle kutlama mesajı yayımladı. Başkan Mahçiçek mesajında, Rasim ve Alaeddin Özdenören kardeşlerin Kahramanmaraş’ın söz ustası şairler ve yazarlar kenti olarak anılmasında büyük pay sahibi olduklarını söyledi.

Mesajın devamında şu ifadeler kullanıldı; “Şiir, şair ve edebiyat denildiğinde ilk akla gelen illerden biri olan Kahramanmaraş’ımız, tam anlamıyla bir neslin gelişimine katkı sağlayan şair ve düşünce adamlarını yetiştiren önemli bir edebiyat şehridir. Başta Necip Fazıl Kısakürek olmak üzere 7 Güzel Adam olarak bilinen Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Ali Kutlay gibi değerleri şairlerimiz, günümüz Türk edebiyatında ‘Maraş ekolü’nü oluşturmuştur. İşte bu 7 değerli şairimizden ikiz kardeş olan Rasim ve Alaeddin Özdenören, 20 Mayıs’ta Kahramanmaraş’ımızda dünyaya gelmiştir.

“Onikişubat Belediyesi olarak şair ve yazarlarımızı unutturmayacağız”

Ağabeylerimiz Rasim ve Alaeddin Özdenören’in yazarlık meziyetlerini anlatmaya kelimeler az gelir ancak onları doğum günlerinde unutmamayı, gelecek nesillerimize de aktarmayı önemli bir görev üstlendik. Türk edebiyatında öykü yazarlığı alanında Rasim Özdenören, şiir ve deneme yazarlığı alanında ise Alaeddin Özdenören eserleriyle gönüllerimizde önemli bir yer edinmekte, fikir dünyamıza katkılar sağlamaktadır. Onikişubat Belediyesi olarak gelecek nesillere, geçmişteki edebi zenginliklerimizi aktarmak için önemli projelere imza atıyoruz. Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi kapsamında yazarlarımızın kitaplarını sadece Onikişubat’ımızda değil şehrimizin tamamında öğrencilerimizle buluşturduğumuzu ve buluşturmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim. Özdenören kardeşler gibi diğer yazarlarımızın da eserlerine sahip çıkıyor ve gelecek nesillerimize, edebiyat dünyamızın mihenk taşlarını unutturmuyoruz. Bu vesileyle üstatlarımız Rasim ve Alaeddin Özdenören’in doğum gününü kutlarken, Alaeddin Özdenören’i rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Rasim Özdenören’e sağlık dolu, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum.”

Doğukent Yolunda Çalışmalar Başladı Doğukent Yolunda Çalışmalar Başladı

Editör: Haber Merkezi