Toplu sözleşmelerde büyük ilerleme kaydettiklerini belirten Başkan Çınar, “Bugün itibariyle toplu sözleşmelerimizi birçok ilçe ve büyükşehrimizde bitirmiş bulunmaktayız. Yapmak istediğimiz, kişilerin yapmış olduğu işe göre ücretlendirmekti. Bir kısım arkadaşlarımızın ücretlerinde artış yaptık bir kısımda tabanda iyileştirme yaptık. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde toplu sözleşmemizi bitirmiş olduk. 12 Şubat belediyemizde bitirdik. Nizip ilçemizde toplu sözleşmemizi bitirdik. Göksun, Andırın, Afşin, Elbistan belediyelerimizde toplu sözleşmelerimizi bitirmiş olduk. Tabi ki hemen hemen bitirmiş olduğumuz toplu sözleşmelerle 3 bin 600, 3 bin 700 civarında arkadaşlarımızın eline geçen bir bedel oldu. Gönül isterdik ki, daha iyi bir toplu sözleşme süreci yaşayalım. Elimizden gelen gayreti gösterdik ama karşımızda tabi işveren var. Oda bütçesini düşünmek zorunda. Bir babadan bile 10 lira para istediğin zaman 5 lira teklif ediyor. Bizde aynı durumlar devam ediyor.” dedi.

“Toplu sözleşmelerde zoru başardık”

Yapılan toplu sözleşmelerde zoru başardıklarını kaydeden Çınar, konuşmasının devamında ise, “İnşallah 2022-2023 toplu sözleşmelerimizde zoru başararak ortaya bir pasta çıkarttık. Bu pastayı 2023 yılı itibariyle kalan yerden devam ederek, bu pastayı daha iyi hale getirip, süslemek olacak. 

4 yılda bir seçimlerimiz yenilendiği için önümüzdeki ay itibariyle de delege seçimi yapılacak. Karşımızda tabi ki bir adayımız var. Herkesin Allah yolunu açık eylesin. Bizde hani derler ya hasat zamanı bu dönem. Bizde artık bu hasadın iyi geçmesi yeniden adayız. Her iki tarafa Allah hayırlı eylesin. Bu insanlara birazcık olsun bir menfaatimiz olacaksa bize Allah’ım kısmet etsin. Biz elimizden geldiği müddetçe insanlara iyi bir şube başkanı olarak anılmak için elimizden gelen mücadelenin hepsini yaptık. 2014 yıldan beri ben bu insanlara hizmet ediyorum taşerondaki arkadaşlarımıza. Üye yaptığımızda bu arkadaşlarımızı taşeronda olduğu için her 3 yılda bir ihale yapılıyordu. Bu ihalenin sonunda bu arkadaşlarımız işe girecek miyiz, girmeyecek miyiz kaygısı yaşıyordu.  Bu arkadaşlarımızın izinleri yoktu, izinlerini çıkarttık. Kıdem tazminatları şirketle beraber ölüyordu, esas işveren kimse biz kıdem tazminatlarını arkadaşlarımızı işyerlerine yükledik. Ve bir toplu sözleşme yaptık. Geriye dönük farkları aldık ve 2021 yılı itibariyle de toplu sözleşme hakkı doğdu. Bu arkadaşlarımızın toplu sözleşme yapmak için büyük bir mücadeleye girdik büyükşehir ve ilçelerde. Tabi istediğimiz şartlarda olmasa da iyi bir toplu sözleşme yaptığımızı umuyorum. Bu mücadelenin bir eseri, bu mücadelenin sonunda bir seçimimiz var. Bu seçimde de elimizden geldiğince arkadaşlarımızın desteği ile seçilmek için mücadelemizi göstereceğiz” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim