Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde “Milli Birlik Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Valilik önünden Demokrasi Meydanı’na kadar binlerce vatandaş bayraklarıyla uzun bir kortej oluşturdu. Ardından Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “15 Temmuz, Milletimizin büyüklüğünü ve bu toprakların ne anlama geldiğini tekrar hatırlatmıştır. O gece, Türkiye tarihinde olmayan bir şey gerçekleşti. 27 Mayıs’ta, 12 Mart’ta, 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta türlü oyunlarla sindirilmeye çalışılan vatan evlatları, kendisinden bekleneni gösterdi. Topyekûn kıyama geçerek, tanklara ve uçaklara gövdesini siper edip, darbeye ve vesayete nasıl karşı durulacağını bütün dünyaya duyurdu. Çünkü bu millet vaktine hazırdı” dedi.

Kahramanlar Aynı Ruhu Taşır

Milli kahramanların aynı ruhu taşıdığını ve yıllar geçse de o ruhun yaşayacağını ifade eden Başkan Güngör, “Bir asır önce, bu ruhun tecessüm ettiği abidevi bir şahsiyet, Kısakürek zade Avukat Mehmet Ali Bey; ‘Ey milleti-i necibe-i İslamiye. Vaktine hazır ol. Korkma! Birkaç Fransız kuvveti seni kıramaz’ demişti. Bu millet onun bu sesini, asla ve asla unutmadı. İşte 15 Temmuz’da dirilen ruh, yine bu ruhtur. Milletimizin ruhunun derinliklerinde, yine bu ses yankılandı. Ve milletimiz topyekûn vaktine hazır oldu. Büyük peygamberinin emrinde olduğunu gösterdi. O gece bize; partilerin, ideolojilerin, muhitlerin üzerinde bir ittifakı tekrardan hatırlattı. Bütün bu siyasi ve sosyolojik kutupların üzerinde, bizim gerçeğimiz olan Türkiye fikri... Aslında bu fikir, coğrafi sınırları aşan ‘Anadolu’  fikridir. Anadolu coğrafyasında var olma fikri; büyük bir milletin ve geleneğin evlatları olma fikri, ülkenin hemen hemen her yerinde, bazen bir tarlada, bazen bir belediye binasında, bazen de bir kahvehanede tekrardan vücut  buldu. Milletimizin o gece gösterdiği bu kıyam bir tesadüfün sonucu değildir. Esasen, milletimizin tarih sahnesinde karşı karşıya kaldığı, bütün kritik durumlarda, varolma-yokolma mücadelesinin gerektirdiği durumlarda, hep ortaya çıkan, milletimizin sinesinde barındırdığı, saf İslam ruhudur, diriliş ruhudur” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi Geçemeyecekler

15 Temmuz’da tecrübe edilen ihanetin tekrar yaşanmaması adına Türkiye fikrine sımsıkı tutunulması gerektiğine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bu olayları, hamasetten arındırıp, gerçek nedenlerine nüfuz etmek ve arka planlarıyla anlamak zorundayız. Eğer bu yapılmazsa, İstiklâl Şairimiz Akif’in ifadesiyle ‘Tarih tekerrür eder’. İslam’ı doğru anlamak, onu ana kaynaklarından doğru bir şekilde öğrenmek, çocuklarımıza öğretmek, Allah’ın insana en büyük lütfu olan, muhakeme yeteneğimizi doğru kullanmak, bilgiye önem ve değer vermek, çağdaş dünyayı takip etmek ve doğru anlamak. Adalet duygusundan, aleyhimize bile olsa asla vazgeçmemek, Kur’an-ı Kerim’in eşsiz ifadesiyle, kendimizin, yakınlarımızın, çoluk çocuğumuzun aleyhine bile olsa, asla ve asla vazgeçmemek. Küçük ve basit dünya menfaatleri için, dini değerlerimizi satmamak, Kendimiz için istemediğimiz bir şeyi, hiç kimse için istememek; istediğimiz bir şeyi de, herkes için isteyebilme erdemini göstermek, büyük İslam ahlakının, kainata nizam veren ilkelerini özümseyip, hayatımıza tatbik etmek. Yaşadığımız hayatı, bu ilkeler çerçevesinde şekillendirebilirsek, asla bu tür tuzaklara düşmez, onların esiri olmayız. Eğer basit ve geçici dünya menfaatlerimiz galip gelirse, bugün FETÖ, yarın başka bir şer ekseni ortaya çıkar ve başımıza dert olur. Allah bu milletin üzerinden, tıpkı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi cesareti ve Türkiye Fikrini kaldırmasın. Atalarımızdan devraldığımız bu diriliş ruhunu, sinemizde ebediyen taşıyacağız. Unutmayacağız ve gelecek nesillere en büyük miras olarak devredeceğiz”  dedi

Editör: TE Bilisim