PROJELERE MÜHENDİS DİSİPLİNİYLE KATKI SUNACAĞIZ

Kahramanmaraş’ta TMMOB’a bağlı oda temsilcilerinin oluşturduğu İl Koordinasyon Kurulu Mimarlar Odası Kahramanmaraş Şubesi’nin ev sahipliği ve dönem başkanlığında MADO sarayında bir araya geldi. Kahramanmaraş için toplanan mühendisler, kent için oluşturulacak projelere mühendis disipliniyle katkı sunacak, projelerde ilgili kurumlarla gönüllülük esasına göre birlikte çalışmayı hedefliyor.

MESLEK GRUPLARININ ÖNERİ VE ÇÖZÜMLERİNİ MASAYA YATIRACAĞIZ

Basına açık ve kapalı iki oturumda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı ve İl Koordinasyon Kurulu Dönem Başkanı Yunus Emre Kaçamaz il Koordinasyon kurulunun bundan sonra sahada daha aktif görev alacağını söyledi. Kaçamaz; “Mensubu bulunduğumuz meslek grupları şehirlerin imarı, altyapı, üstyapı, çevre, doğa, afet riski gibi konularda fikir beyan edebilecek öneriler ve çözümler sunabilecek, yaşadığı şehre, topluma ve çevreye sürdürülebilir geleceğine katkı sağlayacak etkinliğe ve teknik donanıma sahiptir.

ORTAK AKLI VE KONSENSUSU BENİMSEYEN ÇOĞULCU BİR YAKLAŞIM

Elbette ki; ortaya koyacağımız çalışmalar ve çözümler şehrimizin, toplumumuzun; dününü, bugününü ve geleceğini kapsamak zorundadır. Göstereceğimizin gayretlerin sonuca ulaşmasını ve başarıya ulaşmasını istiyorsak muhakkak ortak aklı ve konsensusu benimseyen çoğulcu bir yaklaşım ortaya koymamız gerekmektedir.” Dedi.

İLİMİZİN GELİŞİMİ VE GELECEK NESİLLER İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Kahramanmaraş’ın coğrafi olarak eşsiz bir güzelliğe sahip, sayısız medeniyetin izlerini taşıyan kadim bir şehir olduğuna da vurgu yapan Başkan Kaçamaz konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu güzel şehrin ve vatandaşlarının teknik, sosyal ve ekonomik koşullarının geliştirilmesini, şehrimizin geleceği ve gelecek nesillerinin yaşamına katkı sağlayacak bilgi ve birikimlerin neler olabileceğinin ortaya konulmasını sağlayacak çalışmalar yapılması İl Koordinasyon Kurulunun en önemli görevlerinden biri olacaktır.

OLUŞTURULACAK PROJELERDE AKTİF ROL ALMAK HEDEFİNDEYİZ

Burada ortaya konulacak hedefler doğrultusunda meslek odalarının birlikteliği ve oluşturulan bu kurulun çalışma amacı; ilimizin geleceği ile ilgili yapılacak her türlü çalışmada mühendislerimizin aktif rol olmasında öncü olmak, şehrimiz için oluşturulan ve oluşturulacak projelere meslek disiplinleriyle ilgili teknik desteği sağlamak olacaktır. Meslek odalarının etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdürmeleri oldukça önemlidir. Bu çalışmalardan her zaman şehrimizin istifade etmesi için her kurum ve her STK üzerine düşeni yapmalıdır.

İl Koordinasyon Kurulu’nun siyaset üstü bir yaklaşımda olması gerektiği kaçınılmaz ve üzerinde ısrarla durulması gereken bir gerçektir. Genel Merkezlerimizin uyguladığı tepeden inme kararlardan uzak kent gerçekleri üzerinde bir tavır sergilememiz gerekmektedir.”

Toplantının basına kapalı olan bölümünde, kurulun çalışma prensipleri, hedefleri ve hangi sürelerde toplanacağı, hangi konularda çalışma yapacağı konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantı basına verilen toplu fotoğrafla son buldu.

Toplantıya Harita Kadastro Mühendisleri, Elektrik Mühendisleri, Peyzaj Mimarları, Ziraat Mühendisleri, Kimya Mühendisleri, Orman Mühendisleri, Jeoloji Mühendisleri, Makine Mühendisleri, Şehir Plancıları, İnşaat Mühendisleri Odalarından Şube başkanları, İl temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri ile Mimarlar Odası Kahramanmaraş Şubesinin tam kadro yönetim kurulu katıldı.

Editör: TE Bilisim