Kahramanmaraş’ta 21 – 27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası açılış programı gerçekleştirildi. Tarihi Maraş Kalesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte yöresel lezzetler katılımcılara ikram edildi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle organize edilen 21 – 27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi, Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, ilçe belediyeleri ve birçok kurumun katılımıyla etkinlik gerçekleştirildi. Tarihi Maraş Kalesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hanifi Toptaş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Özdurhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, KASKİ Genel Müdürü Ahmet Kavak, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Büyükşehir Belediyesi bando ekibi, gerçekleştirdiği Maraş Türküleri dinletisiyle katılımcılara müzik ziyafeti yaşattı. Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen açılış programında katılımcılara bazlama, firik tarhanası, Çağlayancerit Cevizi, fıstık ezmesi, Maraş Dövme Dondurması, Ravanda ve Mayam Şerbeti gibi yöresel lezzetler de ikram edildi. Programda Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol üyeleri, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin düzenlediği Anadolu’nun Mirası Soframda adlı üniversiteler arası yemek yarışmasında Türkiye ikincisi olan KSÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerine teşekkür belgesi takdim etti.

Andırın Kırsalında Ulaşım İyileştiriliyor! Andırın Kırsalında Ulaşım İyileştiriliyor!

Maraş Mutfağı Ayrıcalıklı Bir Yere Sahiptir

21 – 27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında gerçekleştirilen açılış programında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, “Tarihte önemli medeniyetlere ve uygarlıklara ev sahipliği yapan Kahramanmaraş’ın sahip olduğu kültür mirası kendine özgü yöresel mutfağın gelişim ve değişiminde önemli rol oynamıştır. Dulkadiroğlu Beyliği’nden Osmanlı mutfağına kadar uzanan ve günümüze kadar korunan asırlık Maraş mutfağı, Türk yemek kültüründe özgün ve ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Kahramanmaraş’ın sahip olduğu coğrafyanın yaşanmışlıklarla dolu kültürel çeşitliliği nedeniyle Maraş mutfağı, kendine has lezzetler içermekte olup geçmişten bugüne çok zengin bir mutfak kültürü oluşmasını sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi