UGİYAD 1. Olağan Genel Kurulu bugün saat 10.00’da Germanicia Otel toplantı salonunda yapıldı. Tek liste ile gidilen kongrede mevcut Başkan Kenan Onaran güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Kongrede konuşan UGİYAD Genel Başkanı Kenan Onaran, UGİYAD’ın kuruluş amacı ve hedeflerini anlattı. Onaran, “UGİYAD; gazeteciler, internet yayıncıları ve yazarların sosyal statülerinden ekonomik şartlarına kadar hayat standartlarını yükseltmek amacıyla kuruldu. Bununla birlikte teknolojinin yaygınlaşması sonucu sosyal medyanın da popülerleşmesiyle gazetecilik boyut değiştirdi. Bu değişimi yasal dönüşüm de takip edemeyince meslekte ciddi sorunlar yaşanmaya başladı. Şu an sektörde faaliyet gösteren meslektaşlarımız, durumlarından da çalışma şartlarından da memnun değil. İşte UGİYAD, bu memnuniyetsizliği ortadan kaldırmak için kuruldu” dedi.

UGİYAD’IN YENİ YÖNETİM LİSTESİ!

UGİYAD’ın Yönetim Kurulu Asıl Listesi şu isimlerden oluştu: Kenan Onaran, Mehmet Işık, İsmail Koyuncu, Muhammet Özer, İlker Yiyen.

UGİYAD’ın Yönetim Kurulu Yedek Listesi şu isimlerden oluştu: Zekeriya Okutucu, Bilal Evran, Ömer Faruk Salman, Ömer Lütfi Güldoğan, Mücahit Kır.

UGİYAD’ın Denetim Kurulu Asıl Listesi şu isimlerden oluştu: Mustafa Alyaz, Tural Şahbazlı, Dündar Kundakçı.

UGİYAD’ın Denetim Kurulu Yedek Listesi şu isimlerden oluştu: Mustafa Kömü, Muhammet Kamalak, İbrahim Kürşat Gürocak.

Editör: TE Bilisim