Yarışma sonucunda dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserlerin yer aldığı sergi, Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, sanatçılar, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverlerin katılımıyla açıldı.

KSÜ Kongre Merkezi Sanat Galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunulan serginin açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Yarışmaya katılan bütün eser sahiplerine teşekkür eden ve dereceye girenleri tebrik eden Rektör Can, 17. Üniversite Öğrencileri İçin Resim Yarışması’nın düzenlenmesinde emeği geçen başta GSF yönetimi ve çalışanları olmak üzere, jüri üyelerine ve eserleriyle katılım sağlayan sanatçılara teşekkür etti.

Sanatın insan ve toplum için önemine değinen Rektör Can, KSÜ olarak ulusal ve uluslararası düzeyde işbirlikleriyle çok sayıda sanatsal etkinliğe imza attıklarını belirterek, 17. Üniversite Öğrencileri İçin Resim Yarışması’nın bu anlamdaki işbirliklerine güzel bir örnek olduğunu ifade etti.

GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı ise resim alanında Türkiye’nin en uzun soluklu ödüllü yarışmasını 17 yıldır başarıyla sürdürdüklerini ifade ederek, yarışmaya destek veren başta Rektör Prof. Dr. Niyazi Can olmak üzere üniversite yönetimine ve katılım sağlayan sanatçılara teşekkürlerini sundu.

2021 yılında İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. Yılı anısına gerçekleştirilen 17. Üniversite Öğrencileri İçin Resim Yarışması’na Türkiye’deki 26 üniversiteden 55 katılımcının 73 eserle katıldığını belirten, Dekan Özkarcı, dereceye giren eser sahiplerini tebrik ederek başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve protokol üyeleri tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi. Sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi alan Rektör Can, yarışmada dereceye giren eser sahiplerine başarı belgelerini ve sergilenmeye değer görülen eser sahiplerine katılım belgelerini takdim etti.

Jürinin, biçim-içerik dengesi, özgünlük, orijinallik, yenilik ve taklit eser olmama gibi bir sanat yapıtında bulunması gereken ölçütler dikkate alınarak yaptığı değelendirmeler sonucunda ön elemeyi geçen 70 eser arasında yapılan değerlendirmenin ardından 3 esere ‘Başarı Ödülü’, 5 esere ‘Mansiyon Ödülü’ ve 1 esere ‘Jüri Özel Ödülü’ verilirken, 61 eser ise sergilenmeye değer görüldü.

KSÜ GSF 17. Üniversite Öğrencileri İçin Resim Yarışması’nda Kocaeli Üniversitesinden Uğur Avcı birinci olurken, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinden Mehmet Akif Orçan ikinci ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Ali Duman üçüncü oldu.

Malatya İnönü Üniversitesinden Yasin Çakır, Gazi Üniversitesinden Vildan Candan, Kayseri Erciyes Üniversitesinden Elmas Bayraktar, Necmettin Erbakan Üniversitesinden Meryem Akkuş ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden Özlem Rahatgün’ün mansiyon ödülü aldığı yarışmada, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden Gökhan Yıldız Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Yarışma birincisine 6 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin ve mansiyon ödülü alanlara bin lira para ödülü verildi.

Editör: TE Bilisim