Ahşap, orman ürünleri ve teknolojileri sektörlerinde yenilik ve trendlerin yanı sıra, ağaç işleme makineleri firmalarının en son teknolojideki ürün ve hizmetlerini sergiledikleri, yerli ve yabancı ziyaretçi açısından etkili bir pazarlama alt yapısı oluşturan WoodTech Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı 22-26 Ekim, 2022 tarihlerinde İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, fuarda yer alan WOOD-Y Ahşap, KİPAŞ Kağıt, KOBOT Robotik Makineleri, CANMAKSAN Transfer Sistemleri, KOLÇAM Ahşap firma stantlarını ziyaret etti. Stant ziyaretlerinde KSÜ Mobilya ve Dekorasyon Programı, Orman Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerine yönelik şu tespitlerde bulunuldu:

Ağaç işleme makineleri endüstrisi son yıllarda bilgisayarlı üretime hız vermiştir. Makine özelliklerinin artırılmasına üzerine yapılan çalışmalar önem kazanmaktadır.

Makine bilgisayarlarına yüklenen yazılımlar robotik üretime imkân tanımıştır. Bu yazılımların geliştirilmesin ve yeni yazılımlar üzerine gerçekleştirilecek çalışmalar endüstride önemli yere sahip olacaktır.

Ürün gelişimi ve çeşitliliği artmıştır. Bu ürünlerin yakından takip edilmesi ve ürün geliştirme çalışmalarının hız kazanması önem taşımaktadır.

Fuar ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, “KSÜ olarak Türkiye’deki ve dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz. Son bir ay içerisinde tekstil, kuyumculuk ve mobilya makine ve teknoloji fuarlarında stantlar açarak veya ilgili sektörlere ilişkin fuarlarda stantları ziyaret ederek üniversitemizin bundan sonraki çalışmaları için yeni vizyonlar geliştiriyoruz. Yeni teknoloji ve uygulamaları üniversitemize yansıtmaya yönelik planlamaları gerçekleştiriyoruz. Üniversitemizde verilen teorik ve uygulamalı eğitimleri; teknolojideki gelişmeler, çağın gereksinimleri ve sektörün beklentileri doğrultusunda güncelliyoruz.” dedi.