Öncelikle BAL’a katılım hakkı olan 266 kulübe katılıp katılmayacakları sorulacak, katılmayacak olan kulüpler haklarını 2021-22 sezonunda kullanabilecek. Bu sezon BAL sıkıştırılmış bir programla oynanacak. Kulüpler yeni bir gruplandırma ve statü ile mücadele edecek.

Takım olarak Hazır Olduğumuz Ligde Pandemi belimizi büktü, Şartlar ağırlaşınca bizde hakkımızı saklı tutma kararı aldıklarını söyleyen Özer, “BAL ligine çıktığımız için federasyon tarafından takımımıza 100 bin lira para verildiği konuşuluyor. Bir lira dahi verilmediğini bilmenizi istiyorum. Bırakın para almayı bu lige katılmak için 23 bin 250 lira para yatırdık. Çok şükür veremeyecek hesabımız yok. 4 senedir harcadığımız her kuruş ajandamda yazılı durumda ve bugüne kadar taraftarımızdan aldığımız her kuruşun hakkını şampiyonluklarla verdiğimizi düşünüyorum. Her türlü eleştiriye açığız ama bu eleştiriyi sadece takımımıza maddi ve manevi destek olan, takımımızı gönülden destekleyen taraftarlarımızın yapması şartıyla. Biz gücümüz nispetinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız sizden beklentimiz ise her zaman olduğu gibi takımınıza destek olup sahip çıkmanızdır” dedi.

TFF’nin uygulamaya çalıştığı şartları ağır bulduklarını kaydeden Özer, konuşmasının devamında şunları kaydetti: ““Pandemi şartları doğrultusunda Bölgesel Amatör Lig’de yer alacak kulüpler pandemi döneminde oynayacakları maçlarda PCR (Covid 19) test ücretlerini kendileri paylaşacak. Bu da kulüplere ekstra gider kalemi olarak yazılacak. Bu doğrultuda ilçemizde özel Hastane yok. Bu da bizi Kahramanmaraş’a gitmemizi sevk ediyor. Bu da önemli bir külfet.  Şu anda Türkiye’de de tüm profesyonel kulüpler kendi PCR testlerini ödemekte. Üçüncü Lig’de bu sezon birçok kulüp kişi başına 200 TL PCR ücreti ödedi. Lakin özel hastanelerle pazarlık yaparak bu rakamı 130-150 TL’ye düşüren kulüpler olduğu da belirtilmekte. Her kulübün maç başına 25 kişiye test yaptıracağı düşünülürse (İç sahada 50, deplasmanda 35 kişiye test yaptıran kulüpler de mevcut ancak biz ortalama bir rakam alalım yine) bu da karşılaşma başına kulübün gider hanesinde 5000 TL daha olması demek. Andırın’da özel hastane yok. Bu da bizim için bir handikap.”

“BU KARARI HEP BİRLİKTE VERDİK”

Hep birlikte alınan bir karar olduğuna değinen Özer, konuşmasının sonunda ise, “Bildiğiniz üzere bu sezon pandemi dolayısıyla iki defa ertelendikten sonra şimdide katılım hakkı takımların tercihine bırakıldı, yani isteyen takım katılsın istemeyen takımlar ise Eylülde başlayacak olan yeni sezonda yine BAL liginden devam etsin denildi ve bizde bu tercihimizi hem yöneticilerimizle hem de hocalarımız ve futbolcularımızla yaptığımız toplantılar sonucunda katılmama yönünde kullandık. Lige katılan takımların bütçeleri bizim bütçemizin en az 10 katı ve bu şartlarda başarılı olmak bizim için çok zor olacaktı gerçekçi olmak gerekirse. Test yapılma zorunluluğu var ve bu test ücretlerini kulüpler kendisi karşılayacak. Bu sezon harcadığımız para 100 bin lira ve eğer lige devam kararı alsaydık yaklaşık 250 bin lira daha masrafımız olacaktı ve maalesef bizim bunu karşılayacak gücümüz yoktu. İki ay gibi kısa bir süre içerisinde yeni sezonun başlayacağını da düşünürsek yeni sezona daha kötü şartlarda girecektik. Bir maça dahi çıkmayan takımın küme düşürüleceği bu sezonda en kötü senaryo olan pozitif vakaların çok olması durumunda maça çıkamayacak olsak hem para harcayıp hem küme düşmüş olacaktık. Dolayısıyla zaten bütçesi olmayan takımımızın her türlü iyiliğini düşünerek böyle bir karar aldık. Biliyorsunuz ki 23 Futbolcumuz hazır halde Ligin oynanmasını bekliyor. Aralarında Profesyonel oyuncularda var. Lakin iddiası bile olmayan bu dönemde hiçbir şeyin net durumu yok. Ne olacağı belirsiz. Futbolcularda Andırın’da devam etmek ve ileriki sezona hazırlıklarını yapma yönünde. Hem hedef olmayacak, hem de boş yere paralar harcanacak. Bizim düşüncemiz hakkımızı önümüzdeki sezona bırakmak. Türkiye Futbol Federasyonun 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig müsabakaları yeni bir statü ve yeni bir gruplandırma ile Haziran ayının 1.haftasında başlatılacak ve BAL’a katılım hakkı saklı tutulup 2021-2022 sezonuna katılabileceklerdir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim