Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde “Uluslararası Edebiyat Yolu Bisiklet Yarışı” etkinliği düzenlendi. Germanicia Grand Prix ve Kahramanmaraş Grand Prix isimleriyle gerçekleşen yarışmalara, 20 ülkeden 200’e yakın sporcu katıldı. Türkiye, Ukrayna, Rusya Federasyonu, Beyaz Rusya, Kazakistan, Azerbaycan, Malezya, İran, Özbekistan, Kuveyt, Bahreyn, Cezayir, Fas, Polonya, Irak, Hollanda ve Panama asıllı sporcuların kıyasıya rekabet ettiği yarışmada izleyenler de spor şöleninin coşkusunu doyasıya yaşadı. Kahramanmaraş’ın tarihi ve turistik bölgelerini içeren uluslararası yarışmanın güzergâhında, Göksun ve Türkoğlu ilçelerindeki zorlu parkurlar yer aldı. Sahip olduğu 11 adet tünelde Kahramanmaraşlı birçok şair ve yazarın adını taşıyan “Edebiyat Yolu” üzerinde pedal çeviren sporcular, iki gün boyunca vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Tanıtıma Katkı Sağlayacak

Düzenlenen uluslararası bisiklet turnuvası hakkında konuşan İsrafil Patlak, “Uluslararası yapılan bisiklet turnuvası şehrimizin tanıtımı açısından çok faydalı olacağına inanıyorum. Daha önce şehrimizde hiç bu tarz etkinlikler düzenlenmiyordu. İnşallah şehrimizde bu tür etkinlikler devam edecektir” derken etkinliğe katılan Sedat Akdere, “Şehrimizde böyle güzel organizasyonun yapılması bizleri çok mutlu etti. İzlemesi gerçekten çok keyifli” dedi. Düzenlenen etkinliğin esnaflarımıza da katkı sağlayacağını vurgulayan Ramazan Büyükçapar, “Şehrimizde böyle güzel organizasyonun yapılması beni çok gururlandırdı ve mutlu etti. Ayrıca şehrimize gelen yabancı misafirlerimizin esnafımıza da katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Bu Yarışma Gençlere Dokundu

Kahramanmaraş’ta düzenlenen uluslararası bisiklet turnuvasının gençleri spora teşvik ettiğini vurgulayan Begüm Kıymet Akdere, “Lise öğrencisiyim. Kahramanmaraş’ta böyle bir organizasyon düzenlenmesi özellikle gençler açısından çok güzel ve heyecan verici. Bu organizasyonun gençleri daha çok spora teşvik edeceğini düşünüyorum.  Hem ülke genelinde hem de dünyada birçok ülkede farkındalık yaratacaktır” ifadelerini kullandı. Düzenlenen etkinlikten dolayı bisiklete olan ilgisinin arttığını söyleyen Eshabil Arda Huylu, “Bu sene liseye geçtim. Şehrimizde uluslararası bisiklet yarışması yapılacağını öğrendim ve izlemeye geldim. İzlediklerim çok hoşuma gitti ve bende en kısa zamanda bisiklet alarak bu sporla ilgilenmeyi istiyorum” dedi. Bisiklet yarışını izlemeye gelen seyircilerden ortaokul öğrencisi Fatmagül Nacar, “Yarışan sporcuları gördüm ve çok heyecanlandım. Bende ileride onlar gibi güçlü ve profesyonel sporcu olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.Düzenlenen bisiklet turnuvasının Kahramanmaraş’ta spora verilen önemi gösterdiğini vurgulayan Hüseyin Alabaşlı, “Spor yakından ilgileniyorum. Spor hayatın her alanında olabilmeli. Şehrimizde yapılan bu uluslararası organizasyonda spora verilen önemi göstermektedir. İnşallah bu gibi etkinlikler artarak devam eder. Gençlere ve spora yönelik çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyorum” derken, Yusuf Taşçı ise, “17 yaşındayım. Yaklaşık bir buçuk yıldır bisiklet sporuyla yakından ilgileniyorum. Daha önce Kahramanmaraş’ta böyle bir organizasyona hiç şahit olmamıştım. Farklı ülkelerden birçok sporcunun şehrimize gelmesi turizm açısından da çok iyi oldu. Bu organizasyon sayesinde şehrimizin tanıtımı yapıldı” dedi.

Editör: TE Bilisim