28-30 Haziran 2021 tarihleri arasında Kayseri’de organize edilen Masa Tenisi 2021 Terfi yarışmaları Kadir Has Kongre Merkezinde yapılan müsabakalarında Terfi Liginde kurulur kurulmaz 3. Lige adını yazdıran Onikişubat NF Spor Kulübü Kahramanmaraş’ın gurur kaynağı olmuştu.

2021 tarihleri arasında düzenlenen yarışmalarda 59 erkek, 26 bayan olmak üzere 85 takımdan toplamda 340 sporcu mücadele etti. Yarışmalarda Kahramanmaraş’ı temsil eden Onikişubat NF Spor Kulübü, erkekler kategorisinde 1’inciliği alarak 3. Lig’de yarışmaya hak kazanmıştı. Terfi Ligden 3. Lige adım atan Kahramanmaraş’ın Tek masa tenisi takımı Onikişubat NF Spor Kulübü 16 takımın mücadele edeceği 3.Lig toplamda 3 etapta oynanacak.

1. ETAP İÇİN BALIKESİR’E GİDİYOR

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu 2021-2022 Spor Toto Sezonu 3.Lig'te şehrimizi Onikişubat NF spor kulübü temsil edecek. 16 takımın mücadele edeceği 3.Lig toplamda 3 etapta oynanacak.  2 Etap sonunda oluşacak sıralamaya göre; 3. Etap'ta ilk 8 takım Playof(Yükselme), son 8 takım ise Klasman(Ligde Kalma) mücadelesi verecek.  1.Etap Balıkesir ilinde 29-31 Ekim 2021 tarihlerinde Şehit Turgut Solak Spor Salonunda gerçekleşecek.

DEV TAKIMLARLA ÇARPIŞACAK

Şehrimizi masa tenisi erkek branşında profesyonel liglerde temsil edecek tek takım olma özelliği taşıyan Onikişubat NF Spor Kulübü bu etapta toplam 8 maça çıkacak. Birinci gün Altay, 14 Şubat Vakfıkebir, İzvet takımlari ile; ikinci gün Bandırma, Büyükşehir Ankara, Mersin Akademi İle; Üçüncü Gün İse Kocaeli Büyükşehir, Çorum Spor Kulüpleri ile mücadele edecek. Kurulduğu yılda Terfi Ligden 3. Lige adını şampiyon olarak yazdıran Kahramanmaraş’ın Tek masa tenisi takımı Onikişubat NF Spor Kulübü Fatih Kaya, Mehmet Hamdi Özkan, Murat Özkars, Mahmut Reçper, Selçuk Kurt, Mehmet Saylak, Bahadır Horuz, Cüneyt Turdu, Fesih Turdu, İbrahim Atuğ, Mehmet Eren Hançer, Salih Köse'den oluşmakta.

“KAHRAMANMARAŞ'I ULUSAL ARENALARDA TEMSİL ETMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Takımın oluşumundan ve 3. Lig hedefinden bahseden Kulüp Başkanı Fatih Kaya, “Biz Kahramanmaraş Adına katılım sağladığımız terfi maçlarında 59 erkek takımı arasından şampiyon olarak adımızı 3. Lige yazdırdık. Biz yeni kurulan bir takımız ve 3 branşta faaliyet göstermekteyiz. Masa Tenisi, Satranç ve Oturarak Voleybol (Paravoleybol) branşlarında hizmet vermekteyiz. Kulübümüz katılmış olduğu ilk Masa Tenisi Terfi Müsabakaları sonunda 3.lige yükselme başarısı göstermiştir. Kahramanmaraş'ı ulusal arenalarda en iyi şekilde temsil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kadromuzda 2010 doğumlu sporcularımız da var, veteran sporcularımız da var. Bu yılki hedefimiz ilk defa mücadele edeceğimiz 3.lig'ten 2.lig'e yükselmek olacak. Bu yolda bizlere desteğini sunan ve sunacak olan kişilere, kurumlara ihtiyacımız olacak. Sizlere de ayrıca teşekkür ederiz kulübümüzün tanıtımına katkılarınızdan dolayı” ifadelerini kullandı.

“BAŞARININ TEMELİ BİRLİĞE DAYALI”

Takımın Başarısını değerlendiren ve vizyonu ve misyonundan bahseden Kulüp Başkanı Fatih Kaya, “Spor Kulübümüz; tüm spor alanlarının gelişmesi için, amatör ve profesyonel olarak uğraş verenleri bir araya getirerek, sporcular arasında birlik ve beraberliği sağlamak, spor yolu ile insanlar arasında sevgi ve kardeşlik duygularının gelişmesini sağlamak, sporun çocuk, genç, erişkin, yaşlı, engelli ve göçmen, yabancı ayrımı yapmadan tüm insanların yaşantılarına yön vermesini ve kişilik gelişimlerine rehberlik etmesini sağlamak, çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak, spor yapmaya teşvik etmek, her yaştan insanımıza sporu sevdirmek, müsabaka heyecanını yaşamak isteyen sporculara katkıda bulunmak, Türk sporuna kaynak sağlamak için gerekli alt yapı ve sistemlerin kurulması, geliştirilmesi ve maddi ve manevi olarak desteklenmesi amacı ile kuruldu ve özellikle Masa tenisinde verilen mücadele ile Kahramanmaraş’ta kürsüde farkını gösterirken Kayseri Kadir Has Kongre Merkezinde yapılan müsabakalarda 340 sporcu arasında başarı gösteren sporcularım takım halinde şampiyonluğu hak etti. Kendilerini tebrik ediyorum. Kahramanmaraş’ın ilk yılında Terfi ligine katılıp 3. Lige adım atan kulüp olarak yer almamız bizi mutlu etti. Kahramanmaraş’ın Erkeklerdeki Masa tenisi tek temsilcisi olarak 3. Ligde mücadele etmek bizi onurlandıracaktır” dedi.

Editör: TE Bilisim