Hırvatistan'da düzenlenen Ümitler Judo Avrupa Kupası'nda Bronz madalya kazanan Buse Uykun, Judo’ya başladığı okulun spor salonunda antrenmanlarını Milli Takım Antrenörü Hamza Selen eşliğinde hazırlanıyor. 
24 Yıl Önce Balkan şampiyonu olan Milli takım Antrenörü Hamza Selen’in sporcusu Buse Uykun Hırvatistan’da Avrupa Kupasında bronz Madalya ile başarılarını yenisini ekledi. 
Yıllar Önce zor şartlar altında okulun sığınağını spor salonuna çeviren Beden eğitimi Öğretmenleri ve okul idarecileri tarafından okula davet edilen Judo Antrenörü Hamza Selen ve beden eğitimi öğretmenlerinin ortak çalışmaları sonucunda buse judoya kazandırıldı. Okul Müdürü Mesut Can’ın destekleri ile Şehit Hüseyin Sarı Orta Okulunun Bodrum katında spor salonu oluşturma çabası olumlu sonuç verip Judo da şampiyon çıkardılar. İl Faaliyetleri Bölge Türkiye şampiyonaları ve son olarak Avrupa Kupalarına sporcu yetiştiren Şehit Hüseyin Sarı Orta Okulu sporcu fabrikası gibi çalışıyor.  
Şehit Hüseyin Sarı Orta Okulunun Bodrum katında bütün imkansızlıklara rağmen azim ve isteği ile spora tutunup 2017’de Türkiye Şampiyonu, 2018’DE Anadolu Yıldızları Şampiyonasında madalya, 2018 Okul Sporları Türkiye 3.Sü, 2019 ve 2021 Kuraş Kuşak güreşi gibi 3 farklı federasyon faaliyet dalında şampiyon olarak tarih yazdı. 2022 yılında Ümitler Türkiye 3’cüsü Avrupa Kupası 3’cülüğüne ulaşan Buse Uykun spora başladığı Şehit Hüseyin Sarı Orta Okulunu Antrenörü Hamza Selen ile ziyaret ederek okul Müdürü Mesut Can ile başarısını paylaştı.  
KIZ KARDEŞİ ABLASININ İZİNDEN GELİYOR 
Okul sporlarında Milli Antrenör Hamza Selen tarafından ablası gibi keşfedilerek başladığı Judo Branşında İl Şampiyonluğu, Bölge Şampiyonluğu ve Türkiye Şampiyonluğu başarısı elde eden Ayşegül Uykunda ablası Buse Uykun’un izinden gidiyor.  
SELEN, “KEŞKE HER OKUL, SPOR’A ÖNEM VERSE!” 
Buse ve Ayşegül’ün başarısında büyük katkısı olan Milli Takım Antrenörü Hamza Selen yıllar önce emek verdiğimiz kızlarımızın başarısı ile ne kadar övünsek az. Son olarak, “Hırvatistan’ın Zagreb kentinde Ümitler Avrupa Kupasında Kahraman şehrimizi ve ülkemizi 44 kiloda temsil eden Akçakoyunlu idman yurdu spor kulübü sporcumuz Buse Uykun, bronz madalya karşılaşmasında İspanyol Valeria Toribio Montero’'yu yenerek Kahramanmaraş’ımızın judodaki ilk Avrupa madalyasını aldı ve doğru yolda yürüdüğümüzü gösterdi. Bizler 2016 yılından bu yana Şehit Hüseyin Sarı Orta Okulunun Bodrum katında bütün imkansızlıklara rağmen Okul Müdürü Mesut Can, Beden Eğitimi Öğretmeni Suat Paksoy ile bir spor salonu oluşturmaya çalıştık. Kıt imkanlarla bir şeyler yaptık ve şampiyonlar yetiştirdik. Bizlere destek olan başta il Müdürümüz Cemil Boz beye şube ve ilce müdürlerime il temsilcime gençlik spor çalışanlarına yol arkadaşlarıma judoya başladığı ilk yer olan şehit Hüseyin sarı ortaokulu idarecilerine mevcut okulu spor lisesi idarecilerine kulüp yöneticilerimize sporcumun cefakar ailesine milli takım hocalarımıza teşekkür eder aslan yürekli kızımı gözlerinden öperim. Kahramanmaraş judo durmak yok daha da çok çalışmaya devam ilk önce yönümüz Türküyeydi sonra balkan şimdi Avrupa sırada Dünya ve olimpiyatlar var basamakları yavaş yavaş çıkıyoruz” dedi. 
“SPORCU EĞİTİM MERKEZİMİZ YOK” 
Birçok Branşta başarıların geldiğini ifade eden Milli Takım Antrenörü Hamza Selen, “Biz istiyoruz ki Sporun Başkenti Kahramanmaraş olsun’ Lakin Sporcu eğitim merkezi için çalışmalarımız var. Müracaatımızı spor bakanlığına sunduk, sporcu Eğitim merkezimiz olduğunda burada çok şey değişir. Sporcularımız sahipsiz kalmaz, yok olmaz. Burada verilen eğitim ve destek sporda Kahramanmaraş’ı Başkent noktasına taşır. Biz Sporcu Eğitim merkezini yürekten istiyoruz” dedi. 

Editör: Haber Merkezi