HANÇER; "KURBAN SATIŞLARINDAN ÇOK MEMNUNUZ" HANÇER; "KURBAN SATIŞLARINDAN ÇOK MEMNUNUZ"

Kahramanmaraş (SHA) - Kahramanmaraş'ta 6 ay boyunca üretim yapan depremzedeler, yaylalardan kışlaklarına döndü.  
Üretim tamamlandı, göçerler yaylalardan indi Yüksek rakımlı yaylalarda İlkbahar ve yaz dönemini geçiren göçerler, havaların soğumasıyla ovalara indi Kahramanmaraş'ta yaylalarda üretim yapan göçerlerin 6 aylık yayla serüvenleri tamamlandı. 
Zengin florası ve bitki örtüsü çeşitliliğiyle küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygın yapıldığı Kahramanmaraş'ın Ahir Dağı'nda, ilkbahar ve yaz aylarında yaylalara çıkan göçerler, havaların soğumasıyla kışlaklarına döndü. 
6 aylık yaz dönemini Ahir Dağı, Milcan ve Engizek yaylaları ile çevre illerin yaylalarında geçiren göçerler, çok verimli bir sezon geçirdiklerini ifade ettiler. Yaylalarda, üretilen sütün bir kısmıyla dondurma sektörü desteklenirken, bir kısmıyla da keçi peynirleri üretildi. Yayladan sahile inen üreticiler koyunlarını kırparak, şimdi de yününden faydalanıyor.  
İl genelinde yaklaşık 1 milyon 300 bin küçükbaş hayvanın 500 bini ile yaylalarda üretim yapıldı. Yayla boyunca sütleri dondurma sektörüne gönderen afetzedeler, peynir üretimi ile de kent ve şehir ekonomisine katkı sağlıyor. 
Yaylacı Durdu Koyunlu, “Depremin en felaket yaşandığı bizim köydür: Tevekkeli. Burada tüm bu yaşadıklarımız nedeniyle tabi düşmesini bildiysek kalkmasını da bilmeliyiz. Kalktık yaylalarımıza gittik, hayvanlarımızı otlattık. Süt ve peynirlerimizi elde ettik. Güzel bir kazanç oldu Allah’a şükür. Gene tekrar köyümüze geldik. Düz ovalarımıza geldik. Burada hayvanlarımızı ağıllarda besleyeceğiz. Allah devletimize zeval vermesin, bir daha deprem göstermesin. Devletimizi çok güzel yardımlar yetiştirdi bize” dedi.  

Editör: Haber Merkezi