Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Vali Ömer Faruk Coşkun, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Jandarma Komutanı Mustafa Özdurhan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.  
Etkinlikte Başkan Güngör ve beraberindeki heyet, otizmli bireylerin kendi el emekleriyle yapmış oldukları eserlerin yer aldığı sergiyi ziyaret etti.  
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte özel gereksinimli bireyler izleyicilere drama ve ritim gösterisi sergiledi.  
Otistik çocuklar, sergiledikleri gösterilerle izleyicilerden büyük alkış aldı. Etkinlikte, Kubilay Özbek ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri katılımcılara müzik ziyafeti yaşattı. 
 Müzik dinletisinin ardından Dr. Mehmet Küçükgöz, otizm farkındalığı oluşturmak amacıyla söyleşi etkinliğinde katılımcılarla bir araya geldi. 
Etkinlik sonunda Başkan Güngör ve tüm katılımcılar Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak için mavi balonlar gökyüzüne bıraktı.  
Etkinlik çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.  

Editör: Haber Merkezi